Een Restaurant Medewerker in Nederland verdient gemiddeld € 2.115 bruto per maand. Salarissen variëren van € 1.800 (laag) tot € 2.435 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.
Salaris en inkomen
Na je opleiding start je op ongeveer 2425 euro bruto*. Na 5 jaar verdien je ongeveer 2732 euro bruto per maand. Per uur is dat omgerekend 15,79 euro bruto.
Gemiddeld basissalaris
Het gemiddelde salaris voor a medewerker bediening (m/v) is € 12,42 per uur in Nederland. 2.9k salarissen doorgegeven, bijgewerkt om 27 mei 2023.
Hoeveel je met een eigen cafetaria kunt verdienen hangt sterk af van de omzet die je weet te behalen en de kosten die je maakt. Het inkomen dat je kunt verdienen als cafetariahouder ligt tussen de 30.000 en 90.000 euro bruto per jaar.
het beroep medewerker cafetaria valt onder de beroepsfamilie Medewerkers fastfoodrestaurants en snackbars. Het salaris Medewerkers fastfoodrestaurants en snackbars ligt gemiddeld op € 1494 bruto per maand.
Een portie van 50 gram kost de friturist dus 14 cent, terwijl die vaak worden verkocht voor 70 cent. Dat komt neer op een brutomarge van 400 procent.
Het aanvangssalaris van een Barpersoneel bedraag meestal tussen de € 592 en € 2.132 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 711 en € 2.491 per maand bij een werkweek van 38 uur.
U heeft een exploitatievergunning horecabedrijf nodig als klanten eten en drinken in uw restaurant of café. Of als u een discotheek wilt openen. Soms is er geen exploitatievergunning horecabedrijf nodig. Bijvoorbeeld voor een afhaalrestaurant of bedrijfskantine.
Kan je een restaurant beginnen zonder diploma? Ja, je hoeft geen opleiding te volgen om een restaurant te mogen openen. Wel heb je een aantal vergunningen, bijvoorbeeld een exploitatievergunning, nodig voordat je kan starten met jouw horeca onderneming. Deze kunnen verschillen per bedrijfstype en gemeente.
Om een restaurant te mogen runnen heb je bepaalde vergunningen nodig. Omdat de vereiste vergunningen kunnen variëren per provincie en zelfs per stad, is het slim eerst te onderzoeken welke regels gelden voor jouw locatie. In de meeste gemeenten moet je voor je restaurant beschikken over een exploitatievergunning.
Check je salaris!
Minimum en maximum salaris voor Chef-koks - van € 1.713 tot € 3.852 per maand - 2023. Het aanvangssalaris van een Chef-koks bedraag meestal tussen de € 1.713 en € 2.318 bruto per maand.
Het gemiddelde maandsalaris bij Van der Valk varieert vanaf ongeveer € 1.861 per maand voor een Medewerker Housekeeping (m/v) tot ongeveer € 4.350 per maand voor een Juridisch Adviseur (m/v).
Gemiddeld basissalaris
Het gemiddelde salaris voor a zelfstandig ondernemer (m/v) is € 8.433 per maand in Nederland. 7 salarissen doorgegeven, bijgewerkt om 26 mei 2023.
Als Horeca ondernemer ben je verantwoordelijk voor het commerciële -, operationele – en personeelsbeleid van jouw horecaonderneming. Je werkt zelf mee in je horecazaak, maar stuurt ook het personeel aan. Daarnaast ben jij degene die alle grote beslissingen neemt.
De hoogste lonen worden aangevoerd door sloopwerkers (49,54 euro/uur – 7.926 euro/maand), gevolgd door grondverzetters (44,54 euro/uur – 7.126 euro/maand). Schrijnwerkers en loodgieters staan zowat op dezelfde plaats (43,50 euro/uur – 6.960 euro/maand).
Misset Horeca rekent met €1.600 per m2 voor een horeca-inrichting. Dit bedrag is echter inclusief bouwkundige aanpassingen en technische installaties, die al in de berekening van de bouwkosten zijn meegenomen.
Veel horecagelegenheden hebben het afgelopen jaar de prijzen verhoogd als gevolg van stijgende inkoopprijzen, hoge energierekeningen en het personeelstekort in de branche.
Deze zijn leverbaar vanaf € 10.000,- tot € 100.000,-. Dit zelfde geld voor een professionele horeca keuken. Er zijn tal van factoren die invloed hebben op de uiteindelijke kosten van een keuken.
Sowieso is het verplicht dat iedere horecaondernemer in het bezit is van het SVH Diploma. Daarnaast zullen er, wanneer het bedrijf ruime openingstijden heeft, meerdere medewerkers in het bezit moeten zijn van het Diploma en zij moeten als leidinggevende bijgeschreven worden op de Drank- en Horecavergunning.
Het meest aan te raden is er een te zoeken die in het verleden een bar was, zodat u zich alleen kunt richten op de kosten van verbouwingen en machines. Het geeft een rekening van 12770 euro. Het is het beste te kiezen voor een etablissement in een stedelijke omgeving en als het een hoek is, zoveel te beter!
Na de (wettelijke) afronding bedraagt het bruto wettelijk minimumloon per 1 juli 2023: € 1.995,00 per maand (per 1 januari 2023: € 1.934,40 per maand); € 460,40 per week (per 1 januari 2023: € 446,40 per week); € 92,08 per dag (per 1 januari 2023: € 89,28 per dag).