Hou ongeveer rekening met 250 cc per persoon. 13 stokbroden op 16 man is zowat een heel brood p.p, dat is behoorlijk veel.
1/3 stokbrood per persoon is voldoende.
Neem gemiddeld 250 à 300 gram salade per persoon. Neem 1 groot stokbrood voor ongeveer 5 personen.
Hoeveel broodjes uit 1 stokbrood? Bij de bakker laat je het gewoon snijden, komen er zeker zo'n 25 sneetjes uit een brood. Succes!
150 gram salades en een half stokbrood per persoon. Wanneer je met 4 personen barbecuet zou je dus kunnen rekenen op 700 gram vlees, 500 gram vis, 400 gram vega, 600 gram salade en 2 stokbroden. Eventueel kun je nog wat fruit of ijs toevoegen als toetje.
En vergeet de held van de gourmet niet: de sausjes! Bijvoorbeeld Calvé knoflooksaus, whisky- en cocktailsaus, sambasaus, Calvé BBQ saus en Calvé's klassieker: pindasaus. Een knapperig broodje hoort er ook bij. Reken op een half stokbrood per persoon.
Bij aankopen van vlees, salades en sauzen voor groepen vanaf 20 personen worden op verzoek gasbarbecues gratis in bruikleen gegeven, alleen kosten voor het gasverbruik € 25,- per barbecue worden berekend. De borgsom bedraagt € 25,- per barbecue.
2 dagen bewaren (als u het nog langer wilt bewaren kunt u het stokbrood invriezen). Wanneer u het stokbrood gaat gebruiken, moeten het voor gebruik eventjes in de oven voor een lekkere krokante korst.
Stokbrood of harde broodjes verliezen snel hun lekkere krokantheid. Een tip is om ze opnieuw op te warmen in de oven! Maak het brood een beetje nat, schuif het 5 minuten in een voorverwarmde (200 °C) oven en het brood heeft weer een lekkere krokante korst.
€ 1,59 Vermelde prijs is een richtprijs per stuk.
De standaardwaarden voor stokbrood, wit worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie stokbrood, wit komt overeen met 50 gram.
Het beste antwoord. Ik reken altijd met gemiddeld 24 sneetjes. Een brood weegt gemiddeld 800 gram. Een sneetje weegt gemiddeld 35 gram.
Hoeveel kilo kip voor 20 personen? Wil je gevogelte op tafel zetten, bijvoorbeeld kip, fazant, duif of kalkoen? Houd dan rekening met 400 a 500 gram per persoon.
Erwtensoep is ideaal om in te vriezen en daarom maak ik altijd heel veel (oh, dat doe ik eigenlijk altijd). Vandaag (of eigenlijk gisteren) begon ik met het maken van 10 liter en in principe zou dat voldoende zijn voor 20 personen (want een normale portie is zo'n 500 milliliter per persoon).
Brood bewaren
Doe dit in een papieren zak, die u vervolgens in een plastic zak plaatst. Het papier absorbeert het vocht en het plastic zorgt ervoor dat het brood minder wordt blootgesteld aan lucht. Waardoor het minder snel uitdroogt en oud wordt.
Daarnaast heeft het Franse brood een lang rijsproces, waardoor de suikervorming anders is dan bijvoorbeeld in Nederland. Hierdoor krijgt het stokbrood een sterker aroma en vollere smaak. Dit zorgt er ook voor dat dat Franse stokbrood altijd zo lekker ruikt.
Geen nood! Besprenkel je brood met water en zet het ongeveer 10 minuten in de oven op een temperatuur rond de 80°C. Je kan ook gewoon een kommetje met water vullen en samen met je droog brood in de oven zetten. Je baguettes en pistoletjes zullen nadien weer overheerlijk smaken.
Tip: stokbrood insnijden vóór het afbakken
Zodra het stokbrood klaar is, haal je het uit de oven en laat je het heel even kort afkoelen voordat je verder gaat. Omdat het stokbrood nu al een beetje ingesneden is, gaat de hitte er sneller vanaf en kun je het stokbrood al snel in stukjes snijden.
We kunnen er kort over zijn: in Frankrijk is breken de way to go. Met een mes in je stokbrood porren niet. De Fransen hebben er zelfs een speciaal werkwoord voor: het met een stokbrood schoonmaken van je bord, en dat vervolgens opeten. Saucer, noemen ze het.
Als je het stokbrood in een papieren zak koopt, kan je het daar het beste in bewaren. Als je een stukje afsnijdt, kan je de papieren zak vouwen zodat er zo min mogelijk zuurstof bijkomt. Natuurlijk pas nadat het afgekoeld is. Gesneden stokbrood blijft een stuk minder lang goed.
Maar over het algemeen kunnen we wel een richtlijn aangeven. Gemiddeld genomen eten je gasten ongeveer 500 à 600 gram per persoon. Dit is zo'n 350 á 400 gram vlees en voor de rest salades, stokbrood en sausjes. Dit komt neer op 4 á 5 stukken vlees per persoon.
Vleespakket Royal – 16 personen – voor € 6,24 per persoon. Barbecue pakket compleet Populair – 4 personen – voor € 9,25 per persoon. Barbecue pakket compleet Populair – 20 personen – voor € 8,10 per persoon. Barbecue pakket compleet Populair – 24 personen – voor € 7,95 per persoon.
Barbecue pakket compleet Populair – 12 personen – voor € 8,30 per persoon.