De 4 magen van de koe heten de pens, de netmaag, de boekmaag en de lebmaag.
Een koe is ook een herkauwer. Ze heeft maar liefst vier magen om het voedsel helemaal te verteren: de pens, de netmaag, de boekmaag en de lebmaag. De koe slaat haar lange tong om een pluk gras en trekt er zo een hap van af. Ze slikt het bijna zonder te kauwen in.
Dat zijn de herkauwers. Herkauwers zijn planteneters die hun eten twee keer opeten. Deze giraf is een herkauwer, net zoals deze bizon, schapen en koeien natuurlijk! Herkauwers hebben vier magen!
Herkauwers zoals koeien, herten en schapen hebben vier magen.
Een dolfijn kan zich niet verslikken. Dat komt omdat de luchtpijp en de slokdarm gescheiden zijn. Een dolfijn heeft 4 magen: een kropmaag voor het opslaan van voedsel, een echte maag en nog 2 kleinere magen. Dolfijnen die diep onder water leven, vangen vis op de zeebodem.
Ze hebben vier magen. De pens, netmaag en boekmaag zijn de zogenaamde voormagen. De lebmaag is de 'echte' maag. Geiten eten graag lopend.
Vogelbekdieren hebben geen maag. Het eten gaat direct vanuit de slokdarm naar de darmen. Mannetjes vogelbekdieren hebben een giftige stekel aan de achterpoten waarmee zij zich kunnen verdedigen.
Om zoveel voedsel te kunnen verteren, hebben olifanten een uitgebreid verteringsstelsel . Zo hebben ze hele lange darmen, een enorme blinde darm en een hele grote maag.
Deze dieren hebben niet 1 maag zoals de mens, maar 4 magen (de pens, netmaag, boekmaag en lebmaag).
Een kat is geen herkauwer die doorgaans meerdere magen heeft zoals een koe. Een kat als vleeseter heeft genoeg aan één maag.
Dat zijn de herkauwers. Herkauwers zijn planteneters die hun eten twee keer opeten. Deze giraf is een herkauwer, net zoals deze bizon, schapen en koeien natuurlijk! Herkauwers hebben vier magen!
Heeft een stier ook 4 magen? Ja, met als belangrijkste maag de zogenaamde pens. Vanuit deze maag kan het rund herkauwen.
Schapen zijn herkauwers. Ze hebben vier maagdelen: de pens, netmaag, boekmaag en lebmaag.
Koeien kunnen 330º in de rondte kijken. Ze kunnen de kleuren geel, groen en blauw zien, maar rood kunnen ze minder goed zien.
Kamelen zijn de zenuw-zintuigdieren (3 magen, grote zintuigen, beleerbaar, loopt op eeltkussens).
De darmen van een POTVIS zijn de langste van het dierenrijk. Vaak wel twee keer zo lang dan die van de vinvis!
Herten zijn herkauwers en hebben net als koeien vier magen. Het plastic dat ze binnenkrijgen blijft hier altijd inzitten.
De maag van mensen heeft de vorm van een gekromde zak en ligt links boven in de buikholte. De maag grenst aan de lever, de milt, de alvleesklier, het middenrif en voor een gedeelte aan de dikke darm. Afhankelijk van de inhoud en van de houding van het lichaam neemt de maag verschillende vormen aan.
Kangoeroes kunnen maandenlang leven zonder te drinken.
De zoo van Parijs pakt morgen uit met wel iets heel erg bijzonders: de blob. Een wezen dat loopt zonder poten, eet zonder maag en communiceert zonder mond.
Er zijn enkele enkele zoogdieren en vissen met een cloaca: haaien en roggen. De cloaca zit aan de buikzijde van vogels, achter de poten. Onder veren verstopt vind je de opening van de cloaca. Achter die opening zit een holte waar poep en plas, maar soms ook eieren en zaadcellen langs gaan.
Een paard is een éénmagige herbivoor, wat betekent dat een planteneter is en één maag heeft. Anders dan een koe, die ook van gras leeft. Die heeft wel vier magen! Kenmerkend voor paarden is de relatief kleine maag en de sterk ontwikkelde blinde darm.
Een melkgeit wordt regelmatig gedekt door de bok. Zo kan ze weer lammeren en blijft de melkproductie op gang. Duurmelken wil zeggen dat een geit langere tijd achter elkaar 'doormelkt', zonder dat zij een lam krijgt. Duurmelken komt steeds meer voor in de melkgeitensector.
Een vrouwelijke geit heet een geit of een sik. Het mannetje van de geit heet een bok. Een jong geitje heet een lam. Een gecastreerde bok is een hamel.