Hoe wordt ruimbagage gecontroleerd door security? Zodra je je ruimbagage hebt afgegeven, komt je koffer of tas in het bagagesysteem van Schiphol terecht. Hier wordt alle bagage door security gecontroleerd door middel van röntgenapparatuur.
De Douane controleert alle reizigers en hun bagage bij aankomst. U bent verplicht aan de controles mee te werken. Doet u dat niet? Dan maakt u zich schuldig aan een strafbaar feit.
Je kunt je ruimbagage afgeven bij de check-in balie op de luchthaven. Ben je al online ingecheckt? Op sommige luchthavens hebben we speciale drop-off balies waar je direct je ruimbagage kunt afgeven.
Inchecken bagage Transavia**
Transavia heeft het inchecken van ruimbagage geautomatiseerd. Dit is ideaal als je online hebt ingecheckt. Wanneer je ruimbagage meeneemt, lever je deze in bij de selfservice bagage drop-off balie.
Wapens, pepperspray, munitie en explosieven is ook verboden bagage; Vuurwerk en pyrotechnisch materiaal, slagpijpjes, dynamiet en vergelijkbare producten. Beschermde dieren en beschermde plantsoorten zijn verboden bagage.
Opladers en een wereldstekker
Breekbare elektronica stop je liever niet in je ruimbagage, waar soms flink mee wordt gesmeten. Dus je laptop, tablet en camera hou je bij je, evenals alle adapters en een wereldstekker, die ook op de luchthaven of tijdens de vlucht nog van pas komen.
Handbagage en ruimbagage
Vloeistoffen zoals drank, tandpasta, cosmetische crèmes of gels mogen alleen met uw handbagage mee in een transparante plastic zak met een maximale inhoud van 1 liter. De verpakkingen mogen niet groter zijn dan 100 ml. Grotere verpakkingen moeten met de ingecheckte bagage in het laadruim mee.
Er kan een wachtrij zijn voor de selfservice bagageafgiftepunten en incheckbalies. Daarom raden we u aan om op tijd op de luchthaven te zijn. Zorg dat u minimaal 2 uur voor vertrek van een Europese vlucht aanwezig bent, of minimaal 3 uur voor vertrek van een intercontinentale vlucht.
Als je online incheckt of je registreert jezelf aan een selfservice incheckautomaat, dan kan je je bagage gewoon droppen aan een bagageafgiftepunt op de luchthaven. Ieder bagagestuk dat je incheckt, krijg je ook een bagagelabel en een stickertje met identieke code dat vaak in je reispaspoort wordt gekleefd.
En daarom is dit is de allerbeste service ooit bedacht. Je hoeft nu nooit meer op Schiphol uren in de rij te staan en te stressen of je je vliegtuig wel gaat halen. Je kunt namelijk gewoon iemand anders vragen om je koffer voor je in te checken, zodat jij andere, veel leukere dingen kunt doen.
Plaats niet alleen de spullen uit je zakken, maar álle voorwerpen met metaal op de band. Dus ook je riem, horloge en andere sieraden. En uit voorzorg ook maar vast je schoenen en je jas. Verder moeten ook je laptop en andere elektronica uit de tas worden gehaald.
Eén stuk ruimbagage mag maximaal 32 kg wegen. De afmetingen van een gewone koffer zijn maximaal 158 centimeter (L+B+H). Als je met meerdere passagiers binnen één boeking reist, mag je het totale bagagegewicht verdelen.
Enkele suggesties voor onderweg
Ook in je ruimbagage mag je voeding meenemen. Let wel op met dierlijke producten zoals melk, kaas, vlees en eieren. Om deze producten mee te kunnen nemen, heb je een zogenoemd gezondheidscertificaat nodig. Dat kun je verkrijgen bij de autoriteiten van het land van vertrek.
Zodra de bagage binnen is, geeft de scanner röntgenstralen vrij die door de tas gaan, waardoor de massa en dichtheid van de inhoud kan worden berekend. Ondanks dat de scanners de dichtheid en massa kunnen zien van alles wat je hebt ingepakt, kunnen ze niet altijd vaststellen wat de objecten zijn.
De Douane houdt bijvoorbeeld toezicht op de invoer, de uitvoer en het vervoer van goederen. Daarbij controleert de Douane of de bij invoer verschuldigde belastingen worden betaald en of goederen bij uitvoer voldoen aan de voorschriften. Daarnaast ziet de Douane toe op de naleving van wetgeving op het gebied van VGEM.
Ze controleren de in- en uitvoer van bepaalde goederen naar en vanuit België. Voor de reiziger betekent dat vooral dat je maar een beperkte hoeveelheid van bepaalde goederen uit het buitenland mag invoeren, bv. van alcoholhoudende dranken, tabak of parfum. Bovendien mag je maar voor een beperkt totaalbedrag invoeren.
Het belangrijkste document dat je moet uitprinten voordat je gaat vliegen, is je boarding pass. Deze pas, ook wel instapkaart genoemd, bevat essentiële informatie zoals je naam, vluchtnummer, vertrek- en aankomsttijden en de gate waar je moet instappen.
Wanneer je met handbagage reist, mag je alleen een doorzichtig zakje van maximaal 1 liter meenemen waar flesjes van maximaal 100 ml in mogen zitten. Zorg dus dat je deze siliconen reisflesjes van tevoren vult met je favoriete shampoo, douchegel en zonnebrand.
Ben ik verplicht om online in te checken? Doorgaans is online inchecken geen verplichting. Je kunt in de meeste gevallen ook nog gewoon inloggen op de luchthaven. Houd er dan wel rekening mee dat er minder beschikbare plekken zijn om uit te kiezen.
Na het inchecken kun je namelijk niets meer veranderen aan je boeking. Heb jij je koffer ingepakt en blijk je toch méér ruimbagage te hebben dan het vooraf geboekte gewicht? Geen probleem.
Vertraagde vakantievluchten en vakantiegangers die zonder koffer op reis moeten. Door een tekort aan personeel op Schiphol kunnen koffersjouwers op het vliegveld het werk niet meer aan.
"Het komt voornamelijk door de annuleringen van vluchten, passagiers die door lange wachttijden hun vlucht niet halen en ook door een tekort aan personeel."
Regels voor vloeistoffen in ruimbagage:
Je mag onbeperkt vloeistoffen in verpakkingen van meer dan 100 ml meenemen in je ruimbagage.
Vloeistoffen en gels mag u alleen in uw handbagage meenemen onder de volgende voorwaarden: Vloeistoffen en gels moeten in een verpakking zitten van maximaal 100 milliliter. De verpakte vloeistoffen en gels moeten zitten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Het zakje mag maximaal 1 liter zijn.
Zo kan het in Nederland op moment van transport 15 graden Celsius zijn, ligt de temperatuur in de laadruimte over het algemeen rond de 5 graden, en kan de temperatuur op een bestemming als Dubai bij het verlaten van het vliegtuig opeens flink oplopen.