Op alle vluchten, behalve intercontinentale vluchten, dien je te betalen voor drankjes en maaltijden. Als je Premium boekt, dan krijg je maaltijden en drankjes gratis. Op lange intercontinentale vluchten krijg je ook in economy class een driegangen menu en drankjes.
Bij lagekostenmaatschappijen worden in het vliegtuig meestal gratis drankjes en eten geserveerd vanaf een vluchtduur van drie uur en 45 minuten. Alcoholische dranken en andere versnaperingen kunnen te allen tijde aan boord worden gekocht. Warme maaltijden moeten echter van tevoren worden besteld.
Bij uw maaltijd hoort een warm gerecht naar keuze, een grote salade en een toetje. Er zijn altijd verschillende vegetarische opties. We serveren bij de maaltijd een drankje, en na de maaltijd ontvangt u koffie of thee. Op vluchten die langer duren dan 10 uur, serveren we tussendoor ook nog een snack of sandwich.
In een vliegtuig om water vragen is namelijk een slecht idee. Watertanks worden zelden schoongemaakt, zo liet de voormalige steward Bobby Laurie aan Insider weten. Water kan bij elke bestemming worden ingeladen, waarbij het op oud water komt te liggen. Dat oude gedeelte is dus niet bepaald gezond om te drinken.
Transavia heeft tijdens alle vluchten voldoende eten en drinken aan boord. Benieuwd welke maaltijden we tijdens onze vlucht serveren? In ons Transavia menu kies je onder andere uit warme snacks, sandwiches, frisdrank en sapjes. Er is keuze genoeg om te eten in het vliegtuig.
Op alle vluchten, behalve intercontinentale vluchten, dien je te betalen voor drankjes en maaltijden. Als je Premium boekt, dan krijg je maaltijden en drankjes gratis. Op lange intercontinentale vluchten krijg je ook in economy class een driegangen menu en drankjes.
De meeste vaste etenswaren mag je meenemen in je handbagage in het vliegtuig. Denk hierbij aan belegde broodjes, salades, groente en fruit, vlees, snoep, koekjes, nootjes, snacks, taart. Als jij een huisgemaakte appeltaart mee wil nemen aan boord, mag dat gewoon!
Het afval wordt soms wel met 130 kilometer per uur weggesluisd. In de tank zitten chemische stoffen die de plas en poep afbreken. Zo past er meer in een afvaltank en verlicht het de stank. De afvaltank wordt uiteindelijk op het vliegveld geleegd.
Door het opstijgen van het vliegtuig worden je smaakpupillen ongevoelig. Om dat tegen te gaan, voegen ze bepaalde smaakstoffen en extra zout en suiker toe aan het eten. Als je het vliegtuig niet uitgedroogd en opgeblazen wil verlaten, breng dan gewoon je eigen eten mee of eet iets voor vertrek.
Hoog in de lucht een verfrissende douche nemen? Dat kan sinds vorige week in de nieuwe Airbus A380 van luchtvaartmaatschappij United Arabian Emirates. De Airbus is het eerste vliegtuig ter wereld met douches aan boord. De douches van het luxe vliegtuig zijn niet voor iedereen weggelegd.
Mueslirepen, chips, nootjes, fruit, snoep, koekjes; het mag allemaal mee in je handbagage. Je mag zelfs een 1-minute noodles meenemen zodat je met heet water in het vliegtuig lekker je eigen soepje kan maken. Eten dat echt sterk ruikt kan wel geweigerd worden.
Waarbij mensen gemiddeld ongeveer 3 weken zonder vast voedsel kunnen overleven, geldt dit voor water niet. Een volwassen vrouw bestaat voor ongeveer 52 procent uit water, bij een man is dat ongeveer 63 procent.
Zo zijn er bacteriën gevonden als salmonella en zelfs insecten eitjes. Ook de Amerikaanse nieuwszender NBC ontdekte vuiligheid in het water. Niet alleen de tanks zijn niet goed schoon, ook de slangen waarmee de tanks worden gevuld, blijken vies.
Vloeistoffen en gels in handbagage
Vloeistoffen en gels moeten in een verpakking zitten van maximaal 100 milliliter. De verpakte vloeistoffen en gels moeten zitten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Het zakje mag maximaal 1 liter zijn. U mag per persoon maximaal 1 plastic 1-literzakje meenemen.
Koffie en thee wordt gemaakt met water uit de vliegtuigkraan en niet met fleswater. Helaas is de waterkwaliteit in vliegtuigen niet altijd even schoon en veilig, zo blijkt uit een studie van de City University of New York.
Vliegtuig loost geen poep en plas
Het afval wordt opgevangen in een tank die op het vliegveld wordt geleegd. Voor het doortrekken wordt het vacuüm in de afvaltank gebruikt.
Nieuwe treinen worden voorzien van gesloten toiletten. Daarin wordt alles opgevangen in een opvangtank, die regelmatig wordt geleegd tijdens onderhoud. Als een trein zo'n nieuw gesloten toilet heeft, mag je dus wel gewoon op het station naar het toilet.
In een normaal vliegtuig zijn maar 3 toiletten, 1 voor, 1 in 't midden en 1 achter. Mensen kunnen moeilijk door het hele vliegtuig lopen voor ze een toilet gevonden hebben, en het zou aardig meer kosten berokkenen om 2 keer zoveel toiletten te maken aan boord, ook voor belastingen e.d.
Plaats niet alleen de spullen uit je zakken, maar álle voorwerpen met metaal op de band. Dus ook je riem, horloge en andere sieraden. En uit voorzorg ook maar vast je schoenen en je jas. Verder moeten ook je laptop en andere elektronica uit de tas worden gehaald.
Mogen medicijnen en babyvoeding mee? Medicijnen en dieetvoeding mogen mee in je handbagage. De verpakking mag groter zijn dan 100ml.