'hoi' is het meest gebruikte woord, en het komt in Nederland veel vaker komt dan in Vlaanderen. 'hallo' staat op de tweede plaats, met een meer evenwichtige verdeling tussen Nederland en Vlaanderen. 'hai' komt vaak voor in Nederland, en zo goed als niet in Vlaanderen.
Natuurlijk zijn er omstandigheden, dat men aan dit voorschrift niet strikt de hand kan houden. Jongere personen groeten ouderen het eerst op straat. Lager geplaatsten groeten hun chefs, werkgevers e.a. hooger geplaatsten het eerst. (Dit geldt ook voor vrouwelijke kantoor- en fabriekspersoneel e.d.).
“In de westerse samenleving is het hand geven de meest gebruikte non-verbale begroeting tussen personen. Dit doet men met de rechterhand terwijl men elkaar in de ogen aankijkt. Het geldt als ongepast om dezelfde persoon twee keer op een dag de hand te schudden als begroeting (behalve bij ontmoeten en afscheid).
In Nederland begroeten we elkaar met drie zoenen. Typisch Nederlands, want in het buitenland doen ze dat vaak anders: daar kussen mensen elkaar meestal 1 of 2 keer. Of ze kussen helemaal niet: buigen of neuzen kan natuurlijk ook!
Drie zoenen als begroeting. Ieder land heeft zo zijn tradities als het gaat om zoenen geven als begroeting. Waar je in Frankrijk in de ene streek twee kussies krijgt, veegt je wang in de andere streek zo'n vijf keer tegen de ander aan. In Nederland geven we er drie.
De Franse katholieken zouden elkaar begroeten in de naam van de vader, de zoon en de heilige geest, waarbij ze elkaar 3 keer een kus op de wang geven. Deze vorm zou overgewaaid zijn naar Nederland waar de begroeting de Brabantse drieklapper wordt genoemd.
In Nederland kun je het maar het beste bij drie zoenen houden. Die traditie is nog niet zo oud. In Brabant, waar ze wel van gezelligheid houden, zijn ze ermee begonnen. De rest van het land heeft het van hen overgenomen.
Bijna de helft van de ondervraagden vindt dat tijdens een date de eerste begroeting een hand moet zijn. Volgt er een tweede date, dan wordt de zoen op de wang als gepast gezien. Zorg daarbij dan wel voor een frisse adem, want een slechte adem en vieze tanden worden gezien als de grootste kusafknappers.
Je kunt eventueel de naam noemen van de persoon die je begroet. Vrienden, kennissen en familieleden kun je op de informele manier begroeten. Ook tegen de winkelmedewerker, je kapper of de barman kun je gerust 'Hoi' of 'Doei' zeggen.
Hallo is altijd goed. Hoi is iets informeler, maar kan ook wel.
Een nog informelere aanspreking in de vorm van een begroeting kan worden gebruikt onder vrienden, familie en naaste collega's: Dag Ann. Hallo Theo. Hoi Leen.
De meesten zullen u glazig aankijken en bij zichzelf denken: 'Waar heeft die vent het over? Wat is er mis met hallo? ' Zij bedoelen het ook niet onbeleefd – voor hen is het gewoon normaal en vriendelijk om 'hallo' en 'doei' te zeggen, net zoals ze gedachteloos de hele wereld tutoyeren.
Vertrouwende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Wij zien uw antwoord met belangstelling tegemoet. Wij zien het stuk met belangstelling tegemoet. Hopende u hiermee van dienst te zijn geweest.
Het woord hello ontstond aan de telefoon
Zakenmannen zouden de lijnen constant open hebben, zodat ze de hele dag in verbinding met elkaar zouden staan.
De gemiddelde tongzoen duurt zo'n tien seconden.
Zoenen is gewoon heerlijk!
Daarnaast zitten zowel in je lippen als in je tong allerlei gevoelige zenuwen die ervoor zorgen dat die aanraking extra goed voelt. De zenuwen staan in contact met jouw brein en die maakt als reactie allemaal van die geweldige stofjes aan, zoals endorfine en dopamine.
Wanneer je zoent, schiet je hele lichaam in actie. Je hart begint sneller te slaan en er komt endorfine en dopamine vrij. Deze stoffen geven je een gevoel van geluk en euforie. Zoenen is ook goed voor de tanden.
Als je merkt dat hij heel veel oogcontact met je maakt (en vast blijft houden), dan twijfelt hij. Als hij dan ook nog tussendoor naar je lippen kijkt en jou daarna vervolgens weer aan kijkt, dan is dat een honderd procent garantie teken dat hij je wil zoenen. Maar hij wacht nog op het juiste moment.
Meestal geeft de kant waar we kussen geen probleem. We beginnen meestal links en als we dat anders willen, geven we dat gewoonlijk op tijd aan door ons hoofd merkbaar de andere kant op de draaien. Soms is er wel eens kortsluiting als we niet snel genoeg ontdekken aan welke kant de ander begint.
Kussen is geur uitwisselen
Dieren kunnen feromonen of sekslokstoffen al van ver waarnemen en hoeven dus helemaal niet te knuffelen of kussen om te weten welk vlees ze in de kuip hebben. In zekere zin kan je het achterlaten van 'geurvlaggen' dus vergelijken met een verkennende zoen van twee menselijke partners.
Kus bijvoorbeeld eerst haar/ zijn mondhoek of onderlip. Na een paar keer op de lippen te hebben gekust kan je lichtjes aan de slag gaan met je tong. Zorg tijdens het kussen voor een gezonde afwisseling. Bijt eens zachtjes op de lip van je partner, draai je tong eerst in een richting en daarna de andere kant op.
Een zoen is iets heel intiems. Niet alleen omdat er lichaamssappen worden uitgewisseld, maar ook omdat je heel dicht bij elkaars gezicht bent en je lippen heel gevoelig zijn. Je ruikt elkaar, proeft elkaar, voelt elkaar. Je tast af of er chemie is tussen jou en je kus-partner.