E met streepje naar rechts Apple Mac/iPhone/iPad/Android
Wat je moet doen is de e gewoon langer vasthouden! Je krijgt dan automatisch verschillende opties om de e te schrijven waaronder é / è.
Streepjes - –
Het gedachtestreepje wordt gebruikt bij een onderbreking van de gedachtegang, bij het aangeven van een inhoudelijke, verrassende wending en bij het leggen van extra nadruk op een deel van de zin. Het gedachtestreepje wordt met spaties gescheiden van woorden ervoor en erna.
Op deze manier zet je een streepje op de e naar links (een accent grave): Druk op de ` toets, deze zit links van je de '1' op je toetsenbord. Druk op de e. Je krijgt vanzelf het volgende: è.
Een weglatingsstreepje geeft aan wanneer een deel van het woord is weggelaten. Als er dus geen deel is weggelaten hoef je het streepje ook niet te plaatsen. Met andere woorden alleen als het oorspronkelijke woord aan elkaar werd geschreven schrijf je een streepje, waren het losse woorden, dan komt er geen streepje.
Het halflange liggend streepje of het halve kastlijntje (−) wordt onder andere gebruikt als gedachtestreepje, om een zin te onderbreken met een korte zin of een deel ervan.
Het koppelteken (-) is het korte liggend streepje dat gebruikt wordt om de delen van sommige samenstellingen, afleidingen en samenkoppelingen te verbinden. Hetzelfde liggend streepje wordt gebruikt als weglatingsstreepje in een samentrekking, om aan te geven op welke plaats een woorddeel is weggelaten.
Wat is juist: 'Het duurt twee à drie dagen' of 'Het duurt twee á drie dagen'? De juiste spelling is à, met een accent grave: 'Het duurt twee à drie dagen. ' Het voorzetsel à komt uit het Frans en wordt ook nog op zijn Frans geschreven.
Circonflexe (â, ê, î, ô, û): typ het teken ^ (op de 6-toets) en daarna de letter.
À =of/tussen
Met à bedoelen we hier ongeveer/tot, bijvoorbeeld: Het duurt twee à drie dagen = het duurt ongeveer 2 tot 3 dagen, het duurt tussen de 2 en 3 dagen.
d.w.z. iets meer te zeggen hebben, iets meer in de gunst staan dan een ander.
Om een zin te onderbreken met een korte zin of een zinsnede kunnen we komma's, gedachtestreepjes of haakjes gebruiken. Over het algemeen wordt de voorkeur gegeven aan komma's. Die zijn minder nadrukkelijk dan gedachtestreepjes of haakjes.
Klik op het tabblad Invoegen in de groep Illustraties op Vormen. Klik onder Lijnen op de gewenste lijnstijl. Klik op een beginlocatie in het document, sleep de muisaanwijzer naar een andere locatie en laat de muisknop los.
Typ drie streepjes --- naast elkaar en druk op Enter om een doorgetrokken streep te maken.
Lijn en streep zijn synoniemen in de betekenis 'haal of trek met potlood, pen, verf enzovoort'. Een regel is een reeks woorden die over een bepaalde vaste breedte naast elkaar geschreven, gezet of gedrukt zijn. Een rechte lijn / streep tekenen is niet zo gemakkelijk. De tekst mag niet langer zijn dan honderd regels.
De letter Å heeft in Scandinavische alfabetten een lange en een korte uitspraak. De korte versie representeert de /ɔ/. In het Zweeds staat de Å voor /oː/. In het Deens en het Noors is de lange versie uitgesproken als /ɔː/.
WINDOWS: INTERNATIONAAL TOETSENBORD
Om het accent grave (à, è, etc) te typen, typ ` (links van 1) dan de klinker. Accent aigu (é), typ ' (enkel citaat) dan e. Cédille (ç), typ ' en dan c.
Streepje naar rechts (accent aigu)
Druk tegelijkertijd de linker Alt (⌥) en de letter E in, dit zorgt voor een streepje naar rechts op de eerstvolgende letter. Alt+E en daarna a maakt á.
De juiste schrijfwijze is 1à2 volgens het woordenboek.
In de Nederlandse taal gebruiken wij het park.
Een sluisteken of pipe, in de volksmond "verticaal streepje" of "stripke", is het teken '|' in de ASCII-set.
Onze spelling kent een minimaal teken, het liggend streepje. Alleen een streepje, bijna niets. Maar dat bijna niets heeft heel veel functies: koppelteken (bijna-botsing), scheidingsteken (precisie-instrument), afbreekteken (lei-draad) en weglatingsteken (in- en uitvoer).
Een underscore wordt ook wel een onderstrepingsteken/onderstreepteken, onderstreep/onderstreepje, laag streepje/lage streep of laag liggend streepje genoemd. In de verklarende woordenboeken zijn die benamingen (nog) niet opgenomen. In de praktijk komen ze wel voor, maar veel minder vaak dan underscore.
Het liggend streepje is een leesteken. Verschillende tekens kunnen hieronder worden verstaan, zoals de divisie (-, een kort liggend streepje), de underscore (_, een laag liggend streepje) en het kastlijntje (– of —, een iets langer liggend streepje).