In Jumbo-winkels worden al non-foodartikelen van Hema verkocht. Dat geldt ook voor producten van restaurantketen La Place. De restaurantketen nam Jumbo over uit de boedel van warenhuisketen V&D. La Place is, anders dan het zelfstandig opererende Hema, volledig onderdeel van de Jumbo Food Group.
Er zijn op dit moment nog geen plannen om ook de rookworst van Hema op te nemen in het Jumbo-assortiment.
bel de HEMA rookworstlijn
Je stamppot is natuurlijk niet compleet zonder echte HEMA rookworst. Daarom zijn ze vanaf nu weer beschikbaar bij al onze winkels met een gebaksafdeling. Een overzicht van HEMA winkels met gebaksafdeling vind je hier.
De rookworst van Hema kost 2,50 euro per 250 gram, de OokWorst 3,50 euro. Je ziet het niet alleen bij deze vleesvervanger. Mensen kiezen vaker voor een plantaardige variant van vlees en het assortiment in de supermarkten groeit zienderogen.
Het gaat om miljoenen worsten. De Hemaworst is eigenlijk dezelfde als de ambachtelijke van Unox. Hetzelfde proces, dezelfde massa, dezelfde receptuur.
De rookworst bestaat op papier voor 95% uit varkensvlees en een bult smaakversterkers.
Volgens een zegsman van het Hema-hoofdkantoor in Amsterdam had haar producent 'leveringsproblemen'. "Maar die zijn verholpen. De rookworst wordt zo snel mogelijk weer uitgeleverd." Hema wil niet aangeven dat haar worst van Unox uit Oss komt. "We zeggen nooit iets over onze producenten."
AMSTERDAM - De beroemde rookworst van de Hema wordt bij Unox in Oss gemaakt. Volgens het Brabants Dagblad heeft een medewerker van Unilever dit geheim verklapt tijdens de staking bij het bedrijf.
Is Hema rookworst rauw? Een verse Hema – worst is niet gaar, maar rauw. Deze moet 20 minuten wellen in water tegen de kook aan. Voorverpakte worsten die je in de supermarkt koopt, zijn al wel gaar en hoeven alleen opgewarmd te worden.
In deze test wordt de smaak van de Hema rookworst het meest geasscioceerd met het begrip “rookworst”. Deze worst heeft echt een rokerige smaak. De smaak is rijk, de worst is sappig en het velletje is knapperig.
Prik met een vork een paar gaatjes in de worst zodat hij niet uit elkaar barst en leg 'm op een bord in de magnetron. Verwarm de worst ongeveer een minuutje op 500 watt. Draai de worst om en verwarm hem weer een minuutje op 500 watt. Aan tafel!
Elke dag gaan er bij de Hema circa 28.000 rookworsten over de toonbank.
HEMA: “Je kunt onze rookworst gewoon invriezen. Verse HEMA rookworst blijft drie dagen houdbaar en in de vriezer blijft het maximaal één maand lang houdbaar.”
Schutte: "Rookworst staat niet in de Schijf van Vijf. Dat komt omdat het bewerkt vlees is en hier vaak veel zout in zit, maar ook omdat het wordt gemaakt van rund- of varkensvlees. Dat valt onder rood vlees. Rood en met name bewerkt vlees worden in verband gebracht met beroertes, diabetes type 2 en darmkanker.
De overname van HEMA door Jumbo-familie Van Eerd is afgerond. Daarmee is HEMA een soort zusje van Jumbo geworden, al gaat HEMA geen deel uitmaken van de Jumbo Groep. In oktober werd al bekend dat de familie van Eerd van Jumbo uit Veghel dichtbij een overname van HEMA was.
Aan de Linnaeusstraat zit een van de oudste Hema-filialen van Amsterdam. Maar in oktober wordt het een Jumbo. Perfect voor Oostpoort, zegt een deskundige, maar diezelfde buurt is helemaal niet blij met 'wéér een supermarkt'.
Haal de rookworst uit de buitenste verpakking, als er nog een plastic om de rookworst heen zit prik je hier een paar gaatjes in. Verwarm de rookworst in de magnetron op 500 Watt gedurende 1 minuut op. Draai de rookworst daarna om en verwarm de rookworst nogmaals voor ongeveer 1 minuut.
Het beste antwoord. Geen probleem. Even op de houdbaarheidsdatum letten.
In 1936 heeft de filiaalhouder van de HEMA aan de Nieuwendijk in Amsterdam per ongeluk te veel worsten ingekocht voor het restaurant. Hij vond het zonde om ze weg te gooien, dus besloot hij deze te verwarmen, halveren, en te verkopen als warme snack aan het winkelend publiek.
Je kunt de ambachtelijke rookworst van de slager herkennen aan de 'Gelderse drup', een ingedroogde druppel vet aan het uiteinde van de rookworst. Zo kun je zien dat hij echt gerookt is.
De beroemde rookworst van Hema komt uit de fabrieken van Unox in Oss. Dat hebben diverse oud-werknemers van Unilever bevestigd. Al lange tijd werd vermoed dat Hema de rookworsten in Oss liet maken, maar dat is nu dan echt zeker.
ookworst, de vega rookworst van HEMA
De originele HEMA ookworst is gemaakt op basis van plantaardige oliën, erwtenvezel en vrije-uitloopei- en erwteneiwit.
Een nieuw merk van Unilever, het bedrijf dat de vleeswaren uit de Hartogfabriek in Oss produceert. De merknaam Unox is een internationaal bruikbare naam waarvan het eerste deel verwijst naar het moederconcern Unilever. De 'ox' (Engels voor 'os') verwijst naar de productieplaats Oss.
Dus hij zette een grote pan voor zijn winkel en begon halve warme rookworsten te verkopen aan het winkelende publiek. Een groot succes en andere filialen namen het idee over. Hoe wordt de HEMA rookworst gemaakt? De worst bestaat voor 95% uit varkensvlees.