WhatsApp gebruikt het mobiele netwerk of het wifinetwerk van je telefoon om berichten en gesprekken te verzenden en te ontvangen. Als je nog onder je mobiele datalimiet zit, dan mag je mobiele provider je geen kosten in rekening brengen voor het gebruik van WhatsApp.
De populairste berichtendienst van Nederland, WhatsApp, is nu echt gratis te gebruiken.
WhatsApp is en blijft gratis. Onder WhatsApp-gebruikers gaat een bericht rond waarin staat dat je het appje moet doorsturen om te voorkomen dat je moet betalen voor WhatsApp.
Bellen via WhatsApp is in principe gratis. Wel heb je een smartphone nodig, dus een toestel waarmee je apps kunt downloaden. En de WhatsApp app natuurlijk. Met bellen via WhatsApp maak je gebruik van een internetverbinding.
Het hangt af van hoe je belt hoeveel data bellen via WhatsApp kost: WhatsApp bellen met alleen geluid kost ongeveer 740 kb per minuut. WhatsApp videobellen kost tussen de 5 en 15 MB per minuut. Dit verschilt per netwerk en beeldkwaliteit.
WhatsApp maakt gebruik van dezelfde internetverbinding als de webbrowser en e-mailfunctie van je telefoon. Gebruik je WhatsApp bij roaming van je telefoon, dan moet je mogelijk datakosten betalen. Neem contact op met je mobiele provider voor meer informatie over roaming in het buitenland.
Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Er is geen enkele manier om te weten te komen of iemand naar je profiel op WhatsApp kijkt.
Bellen is efficiënter. Je boodschap komt vaak beter over door te bellen ipv te mailen. Aan de telefoon kun je jouw standpunt goed duidelijk maken en kunnen eventuele verwarringen direct worden opgelost. Bij mail contact kost dit een aantal keren heen en weer mailen, wat in totaal veel tijd in beslag neemt.
In een aantal landen wordt WhatsApp geblokkeerd en is het niet vrij toegankelijk. Het kan erg vervelend zijn als WhatsApp niet werkt tijdens je verblijf in het buitenland. Om toch toegang te krijgen tot WhatsApp, neem je de volgende stappen: Sluit een online-abonnement af bij een goede VPN-provider.
Whatsapp is geen rechtsgeldige overeenkomst
Een Whatsapp bericht is op grond van artikel 156 lid 1 geen rechtsgeldige overeenkomst. Wel gaf de rechter de koper gelijk dat de verkoper wel degelijk een toezegging had gedaan middels de app, maar dat dit niets zegt over een eventuele overeenkomst.
Android gebruikers konden er al even gebruik van maken, maar mensen met een iPhone kunnen nu ook aan de slag. WhatsApp brengt een nieuwe update uit waardoor offline berichten sturen mogelijk wordt.
Gemiddeld kost een minuut videobellen ongeveer 4 of 5 MB. Als u dus een kleine internetbundel heeft, kan dit flink oplopen en heel duur worden. Daarom is het alleen verstandig om te videobellen als u een wifi-verbinding heeft of als u een ruime bundel heeft met mobiele data.
Het grote verschil is dat WhatsApp wél een alleenstaande chat-app is, die geen onderdeel vormt van een sociaal netwerk. Terwijl je voor Facebook Messenger een Facebookaccount nodig hebt, moet je voor Whatsapp over een telefoonnummer beschikken.
Bellen met WhatsApp
Met een databundel van 100 MB kun je ongeveer 200 minuten bellen. Naast gewoon bellen kun je in WhatsApp ook videogesprekken voeren. De functie werkt, in tegenstelling tot FaceTime, ook samen met Android-gebruikers.
WhatsApp gebruikt het mobiele netwerk of het wifinetwerk van je telefoon om berichten en gesprekken te verzenden en te ontvangen. Als je nog onder je mobiele datalimiet zit, dan mag je mobiele provider je geen kosten in rekening brengen voor het gebruik van WhatsApp.
Landen als China, Noord-Korea, Iran, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten en Syrië hebben beperkingen op het gebruik van WhatsApp. Als je naar deze landen reist, kan het zijn dat je geen toegang hebt tot je WhatsApp-account.
WhatsApp en Signal hebben een end-to-end encryptie, Telegram zegt wel dat ze (soms) encryptie gebruiken maar ze bewaren zelf ook de encryptie sleutels, dus eigenlijk is dat geen end-to-end encryptie. Eigenlijk moet de discussie niet zijn waar staat het maar waar wordt de informatie voor gebruikt zonder dat je het weet.
'Message yourself' heet de nieuwe functie die Meta, het moederbedrijf van Whatsapp, bedacht. Hoe het werkt? Je opent de app, start een nieuwe chat door op het icoontje rechtsboven te klikken en daar, helemaal bovenaan de lijst met contactpersonen staat je eigen naam. Klik erop en de privéchat is geopend.
Als je in het buitenland bent, kun je je WhatsApp-account nog steeds gebruiken via mobiele data of wifi. Als je op reis een lokale simkaart gebruikt, kun je WhatsApp nog gewoon gebruiken met je eigen nummer.
Wanneer iemand je wegdrukt gaat de telefoon een stuk minder over. Ben je echter geblokkeerd, dan zal de telefoon slechts één keer overgaan en daarna doorschakelen naar voicemail. De persoon die je belt krijgt hiervan overigens geen enkele notificatie (niet van het gesprek en niet van het voicemailbericht).
Kun je zien of iemand je profielfoto bekijkt op WhatsApp? Nee, WhatsApp biedt geen functie om te zien wie je profielfoto heeft bekeken.
Je kunt de laatst gezien- of online-status van iemand mogelijk niet zien, tenzij diegene jou als contact heeft opgeslagen of je eerder een bericht heeft gestuurd.
In de toekomst kan niemand die WhatsApp gebruikt, een screenshot maken van je media voor eenmalige weergave. Je krijgt geen melding als iemand een screenshot of schermopname probeert te maken. Houd er rekening mee dat er andere manieren zijn waarop je media kunnen worden opgeslagen.