Monochrome Chic: groen met groen combineren
Zoals veel natuurlijke kleuren heeft groen een rustgevend effect. Monochrome outfits in groen zijn daarom bijzonder geraffineerd: ze ogen nooit te druk, maar ook nooit saai. Probeer eens een volledig groene combinatie.
Wit en zwart passen altijd perfect bij een groene broek voor zowel dames als heren. Zo krijg je met een wit overhemd een tijdloze look die je overal naar toe kunt dragen. Ook andere kleuren zoals blauw of kaki zullen perfect passen bij je outfit.
Al is dit wel afhankelijk van het soort groen. Ook jij kunt dus groen met blauw dragen als je weet wat je kleurtype en kleurcontrast is. Groen en blauw liggen naast elkaar op de kleurencirkel en dat betekent dat het kleurcontrast tussen deze twee kleuren lager is dan tussen groen met roze en groen met violet.
Eigenlijk is groen ook een aardetint, en daarom past deze kleur goed bij grijs. Olijfgroen of bosgroen staan bijvoorbeeld prachtig bij grijs. Ook kun je grijs in je huis prima combineren met groene planten, dit zal prachtig staan.
Complementaire kleuren zijn eigenlijk kleuren die vloeken, zoals geel en paars of rood bij groen. Deze kleuren staan tegenover elkaar in de kleurencirkel. Ze kunnen elkaar ook enorm versterken, dit hebben we liever niet in de modebranche bijvoorbeeld en daarom vinden we dat de kleuren bij elkaar vloeken.
Het maakt niet uit waar je begint in de kleurencirkel, zolang de kleuren maar buren zijn. Olijfgroen kan met heel veel kleuren gecombineerd worden. Wat dacht je van olijfgroen met zwart of grijs, zalm, donkergroen of geel? Maar ook olijf gecombineerd met roze in verschillende tinten is prachtig.
Zowel felle kleuren zoals rood, geel of groen alsook koele kleuren en de complementaire kleur blauw passen goed bij bruin.
Door naastliggende kleuren op de kleurencirkel te combineren krijg je harmonieuze kleurencombinaties. Veel gebruikte combinaties zijn oranje-rood, blauw-turquoise en groen-geel. Om de harmonieuze kleuren tot hun recht te laten komen combineer je ze best met neutrale tinten zoals wit, grijs of zwart.
Groen: mensen die van groen houden zijn passievol, loyaal en eerlijk. Ook ben jij je heel erg bewust van wat andere mensen van je denken en je vindt je eigen reputatie erg belangrijk. Geel: je houdt ervan om van anderen te leren en jouw kennis met anderen te delen.
Dokters dragen goed gereinigde blauwe kleding met daarover een groene jas. De reden voor de kleur groen is dat de kleding donker moet zijn, want dat reflecteert niet en geeft rust aan je ogen. Op de groene kleding is bloed ook minder zichtbaar.
De betekenis van groen: ontspannend en rustgevend!
Groen wordt geassocieerd met genezing, gezondheid en balans. Deze positieve kleur zorgt voor balans, vernieuwing en veiligheid.
Met de kleuren rood en groen kun je mooie kledingcombinaties maken. Ze hebben evenveel stralingskracht en overheersen elkaar niet. En je kunt deze kleuren met zowel koele als warme kleuren combineren.
Misschien dat niet iedereen hier blij van wordt, maar groen combineert ook perfect met roze!
De warme kleuren zijn rood, geel en oranje. Zet je die bij elkaar in een tekening, dan 'voelt' de tekening warm. De koude kleuren zijn paars, blauw en groen.
Combineer kunt u een groen item met basics in wit, zwart, grijs of bruin. Zo springt het groen er extra uit en wordt het de highlight van uw outfit. Ook een klassieke donkerblauwe jeans past trouwens perfect bij een groene trui of blouse.
Normaal beige: Over het algemeen is de kleur beige het beste te omschrijven als licht bruin of tan. Opvallende en felle kleuren passen hier het leukste bij. Ze brengen de outfit tot leven zonder dat er teveel contrast is. Rood, geel, blauw, paars, groen, het kan en mag allemaal.
Om te beginnen gaat de kleur kaki goed met andere aardetinten. Denk bijvoorbeeld aan bruine tinten, beige of licht grijs. Daarnaast is voor de modebewuste mannen onder ons de combinatie met felle kleuren ook goed mogelijk. Trek bijvoorbeeld een rood, oranje of limoengroen t-shirt aan op een kaki broek.
Zo draag je limegroen deze herfst
Ook die kun je het beste combineren met een basic look in zwart, wit of grijs. Ook mooi: limegroen in combinatie met beige, donkerbruin of denim.
Combineer grijsgroen dan met zachte natuurtinten zoals aardetinten, zandkleur, oud roze en crème. Houten meubels en accessoires zijn een perfecte match met vintage green. Zet bijvoorbeeld een houten bank neer in je grijsgroene hal.
Zeegroen combineren
De kleur zeegroen laat zich goed combineren. Alleen welke kleur past hier nu echt goed bij? Afhankelijk van de nuance passen de kleuren blauw, grijs, okergeel, goud en wit erg goed.
Complementaire kleuren: Zijn kleuren die zich op de kleurenschijf tegenover elkaar bevinden en dus een tegenovergestelde kleur vertegenwoordigen. Voorbeelden zijn blauw en oranje, rood en groen en geel en violet. Elk ander paar primaire, secundaire en tertiaire kleuren dat er precies tegenover ligt, behoort er ook toe.
Groen staat voor vriendelijkheid
De kleur groen staat voor natuurlijk, gezondheid en evenwicht.
Contrasterend. De keuze voor een kleurcontrast is iets gewaagder. Vermijd wel complementaire kleurcombinaties zoals rood of roze en groen, geel en paars en blauw en oranje. Ook de primaire kleuren geel, blauw en rood combineren niet lekker.