Zit je te veel aan je neus, dan kan iemand denken dat je liegt. Hoe meer je aan je neus friemelt, hoe meer je namelijk onbewust uitstraalt dat je ergens nerveus over bent.
Er zijn veel gevoelens die een vorm van blij zijn: zoals tevreden zijn, opgelucht zijn of vrolijk zijn. Vaak worden we blij van dingen die we met ons lichaam kunnen voelen: het zien van iets moois, het horen van goede muziek, aangeraakt worden door iemand die we aardig vinden, het proeven van lekker eten.
Lichaamstaal is: lichaamshouding, beweeglijkheid, mimiek, gebaren, oogcontact, blikrichting, de hoek ten opzichte van elkaar, intonatie, gebruik van ruimte, enzovoorts.
Als iemand je opeens opvallend lang aankijkt, kan dat voor sommigen beangstigend aanvoelen. Een blik op iemand werpen, is aandacht geven aan die persoon. Als je iemand langer dan een paar seconden in de ogen kijkt, kan dat voelen alsof iemand ongevraagd je persoonlijke ruimte binnendringt.
Hij kijkt naar je lippen
Als hij geen oogcontact durft te maken (het is ook eng), dan moet je eens opletten of hij je lippen misschien aan het bekijken is. Stiekem geeft hij hier namelijk onbewust mee weg dat hij ze best eens zou willen raken (of dat je iets tussen je tanden hebt maar laten we van het beste uitgaan).
Kijkend naar de bewegingen bleek 70 procent van de mannen als eerste naar de ogen van een vrouw te kijken, meldt Daily Mail. De resultaten tonen aan dat mannen na de borsten het eerst kijken naar postuur, benen, kledingstijl en billen. Ook de lengte en de huid van een vrouw staan in de top 10.
Hij houdt rekening met jou
Wanneer een man je leuk vindt, neemt hij de moeite om je leven zo aangenaam mogelijk te maken. Dat kan iets klein zijn, zoals je zware tas dragen, of spontaan zijn trui geven wanneer je het koud hebt. Hij wil je gelukkig maken, omdat dat hem gelukkig maakt.
Mensen die verliefd op je zijn vinden zowat alles wat je doet fantastisch. Dat maakt ook dat ze je steunen in elke keuze, dat ze elke beslissing begrijpen en dat ze al je grenzen respecteren. Ze begrijpen daarbij ook heel goed dat je soms behoefte hebt aan tijd voor je eigen vrienden, familie en hobby's.
Iemand die je niet kent recht aankijken, zoals in de trein, hoort eigenlijk ook niet. Tijdens een gesprek is het wel de bedoeling om de ander aan te kijken. Het oogcontact is dan een belangrijk deel van de communicatie tussen mensen. We wisselen af tussen aankijken en wegkijken.
Als je met al jouw kracht en diepte in iemands ogen kijkt, is jouw blik een doordringende blik, een blik die dieper gaat.
Als je even niet kijkt, staart hij naar je
Als een jongen blijft staren, wil dit meestal zeggen dat hij denkt aan hoe leuk je bent. Hij kan zijn ogen niet van je afhouden.
Wanneer iemand naar beneden kijkt, kan dit betekenen dat diegene zich niet helemaal gelukkig voelt. Het kan ook een teken zijn dat iemand zich niet op zijn of haar gemak voelt of zich schaamt. Wanneer iemand naar je borst, hals of mond kijkt is dit juist weer een positief teken en duidt dit op interesse.
Wanneer mensen met hun armen over elkaar zitten, wordt dit snel gezien als een gesloten houding.
Hij houdt rekening met jou – Wanneer een man je leuk vindt, neemt hij de moeite om je leven zo aangenaam mogelijk te maken. Dat kan iets klein zijn, zoals je zware tas dragen, of spontaan zijn trui geven wanneer je het koud hebt.
Onderzoek toont aan: een blik kun je niet voelen
Wetenschappers scheidden proefpersonen van 'kijkers' met behulp van een speciale spiegel. De proefpersoon zien de kijker daarin niet, maar de kijker ziet de proefpersoon wel. De ene keer keek de kijker wel naar de proefpersoon, de andere keer niet.
Kijk de persoon niet recht in de ogen, maar richt je blik tussen de ogen op de neus. Zo geef je de indruk dat je je gesprekpartner aankijkt, zonder dat hij beseft dat dit niet echt zo is. Concentreer je nu op het gesprek en op niets anders!
Oogcontact maken is je belangrijkste communicatie wapen
Uit onderzoek op het gebied van oogcontact maken blijkt namelijk dat wanneer mensen op een prettige manier worden aangekeken ze zich meer begrepen en veiliger voelen, zegt ook Michael Ellsberg in zijn boek The power of eye contact.
Het is een experiment dat in de psychologie wordt beschreven als een van de moeilijkste experimenten: vier minuten onafgebroken oogcontact brengt mensen dichter bij elkaar dan welk contact ook. Elkaar echt in de ogen kijken is niet makkelijk. Elkaar langer dan een minuut in de ogen kijken is eng en confronterend.
Chemische cocktail
“Onze hersenen en hormonen spelen daarbij een grote rol. Bij aantrekking komen heel wat chemische stoffen vrij zoals onder andere het knuffelhormoon oxytocine, wat zorgt voor hechte emotionele banden, alsook serotonine. Dat is een neurotransmitter die je geluksgevoel omhoog krikt.”
Mannen worden pas echt verliefd wanneer ze besloten hebben zich te verbinden aan een partner. Verliefdheid bij mannen werkt in essentie hetzelfde als bij vrouwen. Je vindt iemand die je heel leuk vindt, ontwikkelt diepere gevoelens en wordt gelukkig als je diegene ziet.
Van de deelnemers gaf 61,5 procent aan dat de man degene was die het eerste zijn gevoelens opbiechtte. Dat niet alleen, mannen dachten er gemiddeld zes weken eerder aan om 'ik hou van je' te zeggen dan vrouwen.
Hij denkt veel aan je en ziet vooral je positieve eigenschappen. Een verliefdheid kan een man heel gelukkig maken, maar ook onzeker. Hij vraagt zich waarschijnlijk net zo goed af wat jij voelt. Zijn dagelijkse leven kan beïnvloed worden door de verliefdheid.