Mc Donald's voegt een bijzonder ingrediënt toe aan zijn frietjes dat ze zo lekker maken. Ze noemen het 'natural beef flavour' en bewerken er hun frietjes mee. Het product bestaat voornamelijk uit gehydrolyseerde melk- en tarwe.
Ze bakken allemaal even bruin – en dat is geen toeval
Daarom krijgen de patatjes na hun suikerwasstraat een laagje dextrose, zodat ze allemaal net zo bruin bakken. Dat voorkomt trouwens ook dat de frietjes grijs uitslaan als ze nog niet gebakken zijn.
Aardappelen, niet-gehydrogeneerde plantaardige olie (high oleic zonnebloemolie, zonnebloemolie, koolzaadolie, high oleic koolzaadolie), (stabilisator) dinatriumdifosfaat, dextrose.
In onze restaurants frituren we de frietjes in een 100% plantaardig mengsel van zonnebloemolie en raapzaadolie. Want plantaardige olie bevat minder ongezonde vetten, zoals transvet. Het Productschap Margarine, Vetten en Oliën adviseert om plantaardige frituurolie met maximaal 2,5% transvet te gebruiken.
McDonald's frituurt in Nederland de aardappel in een mengsel van zonnebloem- en raapzaadolie. "Wij gebruiken frituurolie met maximaal 1,5 procent transvet. We controleren en filteren de olie elke dag en vernieuwen deze regelmatig", aldus de fastfoodketen.
Wij hebben geen halal producten in het assortiment.
Voor de lekkerste friet neem je iets bloemige aardappels zoals bintje, agria, désirée, première of santé. Deze hebben de juiste verhouding zetmeel en vocht om goede friet van te bakken; met een knapperig korstje van buiten en zachte, luchtige aardappel vanbinnen.
Want Madsauce, gemaakt van mosterd, uienpoeder, peterselie (of dille) en kleurstof, ontwikkelde McDonald's speciaal voor Nederland (en later België). Volgens de fastfoodketen is de saus niet in de VS te vinden, omdat de Amerikaanse smaakpapillen sneller getriggerd worden door (zoete) ketchup.
Volgens McDonald's zijn ze een 'nieuwe, knapperige en verfijnde' aanvulling op de gewone frietjes. Hoewel ze volgens sommigen een gezonder alternatief zijn, valt dat in werkelijkheid natuurlijk wel mee. De frietjes worden nog steeds gefrituurd en bevatten daarom veel verzadigd vet.
Ze worden het meest besteld van de hele menukaart. Ze stonden al op het menu in de allereerste McDonald's in San Benardino (in Californië) en ze zijn nog steeds het aller populairste gerecht op de menukaart. Wereldwijd wordt er ongeveer 4 miljoen kilo friet per dag verkocht.
De naam van friet of patat is afgeleid van de woordcombinatie patates frites; Belgisch-Frans voor 'gefrituurde aardappelen'.
Grilled Chicken Salad – Sweet & Spicy – 138 kcal
Ook de Grilled Chicken Salad is erg laag in kcal. Zonder saus bevat de hele salade, volgens de voedingswaarde van de McDonald's, slechts 138 kcal (zonder dressing). De salade is relatief gezond met ingrediënten als veel sla, mais, kip en appel.
"De benaming 'French Fries' werd voor het eerst gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Amerikaanse soldaten die toen in ons land waren," zegt de medewerkster van het Frietmuseum. "Veel Vlamingen in België spraken toen ook Frans en de Amerikaanse soldaten dachten daarom dat iedereen in België Franstalig was.
Antwoorden (6) Die mayonaise is american fritesaus van remia. Franse frietjes (dun gesneden) kopen in de supermakrt. Mad Sauce lijkt en smaakt heel erg op de McDonalds fritessaus, ik vind hem zelf niet te onderscheiden van die van McDonalds.
Het is daarom schokkend dat sommige pizza´s 16 gram zout bevatte. Dat is net zoveel zout als zeven Big Mac´s. Een kleine hoeveelheid extra zout kan grote gevolgen voor uw gezondheid hebben. Daarom kunt u beter een Big Mac eten dan een pizza.
Een Big Mac menu van McDonald's met cola en een sundae ijsje toe bevat 1500 calorieën. Het tweede menu met een kroket, patatje en een milkshake (allen gehaald bij de Febo) tikken samen 1400 calorieën aan. Daarmee kunnen we bevestigen dat u meer calorieën binnen krijgt in een restaurant dan bij een fastfood restaurant.
Een Big Mac bevat 540 calorieën en tilt onze suikerspiegel naar ongeziene hoogtes. Junkfood triggert het beloningssysteem in ons brein, waardoor ons lichaam dopamine loslaat, een neurotransmitter die ons goed doet voelen. Je kan dit proces vergelijken met het effect van cocaïne, zij het in minder extreme mate.
Het allergrootste verschil is het percentage in olie. Bij wet is geregeld dat in Nederland mayonaise moet bestaan uit minimaal 70 procent olie en 5 procent eigeel. Fritessaus hoeft niet aan deze eis te voldoen en bevat vaak tussen de 20 en 25 procent olie. Daardoor kun je het ook met aanzienlijk minder eigeel maken.
Fritessaus or frietsaus ("fries sauce") is a Dutch accompaniment to French fries, served popularly nationwide. It is similar to mayonnaise, but with at most 25% fat, is leaner and usually sweeter than mayonnaise.
Wettelijk is in Nederland vastgelegd dat mayonaise minimaal 70% vet en ten minste 5% eigeel bevat. Producten zoals fritessaus en halvanaise bevatten minder dan 70% vet en mogen daarom geen mayonaise worden genoemd. Door het lagere vetgehalte in deze sauzen, zijn de smaak en structuur ook anders dan mayonaise.
Want België is frietland nummer één. In 2016 telde het land maar liefst 4 643 frietkramen – of frietkoten, zoals we eigenlijk moeten zeggen. Voor de lekkerste friet ter wereld, hoef je alleen maar even de grens over te steken naar steden als Antwerpen, Gent en Brugge.
Het is allebei juist! Je voorkeur hangt waarschijnlijk af van waar je woont. In het noorden van Nederland wordt meestal patat gezegd, in het zuiden van Nederland bestellen mensen vaker friet.
Friet is best goed voor je lichaam blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in Food Chemistry (lees hier trouwens even hoeveel frietsoorten er zijn). Er zitten namelijk veel meer antioxidantenten in gefrituurde aardappels, pompoen, tomaten en aubergine dan in de gebakken of gekookte versie.