Onder een zonnebank draag je altijd een zonnebril die voor deze activiteit speciaal ontworpen is. Een gewone zonnebril volstaat niet, omdat ze uw ogen niet beschermt tegen de straling die van boven en onder de glazen komt. Simpelweg uw ogen sluiten of er een handdoek opleggen heeft weinig zin.
Smeer je na de zonnebrandkuur in met een vochtinbrengende crème of lotion. Vooraf hoef je je niet in te smeren met een zonnebrandcrème. De hoeveelheid licht is namelijk op jouw huidtype afgestemd, waardoor deze bescherming niet nodig is. Sterker nog, het vermindert het effect van de zonnebank.
Ga niet vaker dan 50 keer per jaar onder de zonnebank. Bij lichtere huidtypes is dit aantal nog lager. Geef je huid ook altijd voldoende tijd om te herstellen van jouw vorige zonsessie.
De gevaren van een zonnebank zijn volgens de Gezondheidsraad hetzelfde als de gevaren van de zon. Huidkanker kan dus ook ontstaan door de zonnebank.
De zon geeft uv-straling af en de zonnebank doet dat ook. Er is veel onderzoek gedaan naar hoe schadelijk dat precies is. We weten dat als je onder de zonnebank gaat, je 20 procent meer kans hebt op melanoom, dat is huidkanker. Als je jong bent en onder de zonnebank gaat, verdubbelt die kans nog eens.
Het zorgt voor een sterke weerstand, maar ook voor gezonde botten, tanden en spieren. Dan ben je 2 dagen op je favoriete vakantiebestemming en dan is het weer zo ver. Verbrand! Als je goed je kleurtje opbouwt onder de zonnebank voordat je op vakantie gaat is dat verbranden verleden tijd.
Hoe hoger de temperatuur van de telefoon, hoe groter de kans dat de batterij van je telefoon beschadigd raakt. We raden aan om het zekere voor het onzekere te nemen en niet met je telefoon onder de zonnebank te gaan.
Onder een zonnebank draag je altijd een zonnebril die voor deze activiteit speciaal ontworpen is. Een gewone zonnebril volstaat niet, omdat ze uw ogen niet beschermt tegen de straling die van boven en onder de glazen komt. Simpelweg uw ogen sluiten of er een handdoek opleggen heeft weinig zin.
Hoe lang blijft de bruine teint behouden? Tot ongeveer 2 tot 4 weken na de laatste zonnesessie. Door het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid worden de bovenste huidcellen geleidelijk afgestoten. Na circa 28 dagen heeft de huid zich volledig vernieuwd.
Een Australian Gold zonnebankcrème heeft als voordeel dat je snel bruin wordt, je krijgt een veel donkerdere kleur, je bruiningsresultaat verbeterd met maar liefst 40% en bovendien blijft het vochtgehalte op peil. Bij een zonnebankcrème met bronzer wordt de bruining extra gestimuleerd.
Let op: Mocht je een crème hebben gebruikt met een delayed bronzer dan is het raadzaam 4-8 uur te wachten met douchen om zo de nawerking van de bronzer optimaal zijn werk te laten doen, waardoor je nog bruiner wordt. Douch je wel direct dan verbreek je de na-bruining van de bronzer, niet van de zonsessie.
Het helpt om tijdens het zonnen even op uw buik te liggen of af en toe te gaan 'verliggen' zodat er geen drukplekken kunnen ontstaan.
Hoe vaak per week mag je op de zonnebank? Ga niet vaker dan 3 keer per week en niet vaker dan 40 korte sessies per jaar. Overdrijven is echt niet goed. Hou er ook rekening mee dat zonnebaden in de echte zon net zo goed meetelt.
Het is belangrijk om te weten welk huidtype u heeft en om de aanbevolen bruiningstijd niet te overschrijden. 8 – 10 sessies op de zonnebank is normaliter genoeg voor een mooie bruine kleur.
We ronden de sterkte van de buitenzon af naar beneden omdat deze niet altijd even sterk is (ochtend/middag) en stellen we voor het gemak de som 20 minuten zonnebank=40 minuten buiten zon.
Het kan dan te maken hebben met de samenstelling van je huid. Als je huid te weinig melanine kan produceren, maakt je huid ook weinig tot geen pigment aan, waardoor je dus niet bruin kunt worden. De hoeveelheid melanine in je huid is genetisch bepaald, dus bruin worden door de zon zal er dan niet inzitten.
Dermatologen geven aan dat je er verstandig aandoet om sowieso niet vaker dan één keer per maand onder de zonnebank te gaan terwijl ze je bij de meeste zonnestudio's vertellen dat je rustig eens in de twee weken kan gaan.
Gebruik géén lotions en SPF onder de zonnebank
U verbrandt dus niet, maar wordt ook niet bruin. Verbranding onder de zonnebank wordt tegen gegaan door het aantal minuten te verlagen. Tijdens het zonnen droogt uw huid sneller uit, gebruik daarom ook een crème die daarvoor gemaakt is om dat te voorkomen.
UV stralen zorgen echter ook voor dat de gezichtshuid gaat verdikken waardoor er juist meer puistjes en mee-eters gaan ontstaan. Het advies is dus om zonlicht en zonnebank niet als therapie te gebruiken tegen acne.
Een verkorte tijd onder de zonnebank is altijd een goed idee voor je huid. Let er wel op dat een zonnebankcrème van Australian Gold geen SPF bevat. Dit wil zeggen dat je huid bij een tanning lotion niet beschermd is tegen de UV-straling.
Regelmatig onder de zonnebank gaan doet iets met je hersenen dat sterk lijkt op een patroon van verslaving, zo blijkt uit nieuw onderzoek dat binnenkort gepubliceerd wordt in Addiction Biology. Voor sommige mensen kan het nooit genoeg zijn en voor mensen die van een bruin kleurtje houden, is dat onmiddellijk merkbaar.