Bij Holland & Barrett koop je magnesiumolie in smeerbare vorm en in spray. Zo bestel je onder meer de magnesiumolie van Lucovitaal en De Tuinen makkelijk en snel online.
De favoriet van vele magnesium gebruikers, omdat Himalaya magnesium olie (31% magnesiumchloride) supersnel resultaat geeft en direct wordt opgenomen. Himalaya magnesium olie is de beste magnesium olie en draagt bij aan de normale werking van de spieren, gewrichten en een betere nachtrust.
Magnesium olie kan worden aangebracht waar nodig. De snelste plekken voor opname zijn voeten, buik en oksels. Het werkt tevens als een natuurlijke deodorant bij het aanbrengen onder de oksels.
Magnesium olie gebruik je door dagelijks zo'n 15 tot 20 sprays op de huid aan te brengen. Dit staat gelijk aan ongeveer 200 mg magnesium. Laat dit vervolgens 10 minuten inwerken voor je het (wanneer gewenst) afspoelt.
Meestal gaat het na een paar dagen beter en merk je langzaam dat het extra magnesium zijn werk doet. Hoe lang dit duurt hangt af van vele factoren.
Op het internet is ook veel te lezen over de bijwerkingen van magnesium olie. In sommige gevallen kan er een prikkelend gevoel optreden wanneer u de magnesiumolie aanbrengt op de huid. Magnesium heeft namelijk een verwijdend effect op de bloedvaten. De huid kan hierdoor ietwat rood en warm worden.
De combinatie van het warme water en magnesium kan heel effectief zijn voor het verlichten van spierkrampen, spierpijn en gewrichtspijn. Als je er niet aan toekomt om je voeten wekelijks in een mineraalrijk voetenbad onder te dompelen, doe het dan op z'n minst na een lange winterwandeling of een stevige workout.
Magnesium heeft immers een belangrijke spierontspannende werking waardoor deze klachten aanzienlijk verminderd kunnen worden. Ook heeft magnesium een positief effect op de nachtrust. De combinatie van pure magnesiumchloride en warmte garanderen een doeltreffend resultaat bij fibromyalgie, artrose en reuma.
Magnesium is dan een mineraal dat kan helpen, omdat het een kalmerend effect heeft op de huid en een ondersteuner is bij het behouden van een normale huidfunctie. Dat is fijn, want het zal daardoor roodheid en puistjes verminderen en onrustige huid verzachten.
Bij voorkeur op je armen, benen, buik, rug, onder je voeten of op de te behandelen plek. Vervolgens ligt in masseren. De magnesium kan in het begin wat prikkelen. Breng dan eerst wat water op de huid aan en daarna de magnesiumolie.
Magnesiumchloride uit de Zechstein zee is een natuurlijk zout met een zeer hoge concentratie magnesium. Soms heeft de huid hele kleine onzichtbare wondjes, als je daar magnesiumolie op smeert dan kan dat een branderig gevoel geven. Spoel de magnesiumolie dan af met water.
Magnesiumolie zelf maken? Je kunt het heel eenvoudig zelf maken door 100 ml water en 100 gram vlokken in een pannetje te doen en aan de kook te brengen. Zodra de vlokken zijn opgelost giet je het over in een sprayflesje en klaar ben je!
Minder bekend is dat magnesium ook enorm kan helpen bij slaapproblemen. Magnesium helpt om het lichaam en de hersenen te ontspannen en dat is precies wat je nodig hebt om in slaap te vallen.
Twee tot drie maal per week een voetenbad (3 liter water) met circa 50 gram kristallen of een bad (50 liter water) met 200 tot 250 gram kristallen. Naar hartenlust smeren met de bodycream op de overige dagen of een paar sprays van de magnesiumolie onder de voeten voor het slapen gaan.
Gedroogde abrikozen en vijgen. Gedroogde abrikozen en vijgen bevatten ook veel magnesium. Met een handje vijgen of abrikozen zit je al snel op 60 microgram magnesium. Je kunt vijgen of abrikozen dippen in pure chocolade om op een lekkere manier een extra magnesium boost binnen te krijgen.
Wanneer magnesium nemen? Het algemene advies is om een magnesiumsupplement in te nemen bij de maaltijd. Net als je doet met de meeste andere vitamine- en mineralen supplementen. Als je last hebt van stress kun je het supplement ook voor het slapengaan innemen (dus na de maaltijd) voor het ontspannen van de spieren.
Kruidvat Magnesium Citraat is goed voor de geestelijke balans, ondersteunt het energieniveau en speelt een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren. Citraat is de best opneembare vorm van magnesium en het is een goede aanvulling tijdens en na het sporten.
Magnesium speelt een belangrijke rol in bijna iedere cel in het menselijk lichaam. Zo zorgt dit mineraal voor de werking van honderden eiwitten en werkt het ontstekingsremmend. Magnesium krijg je binnen via bijvoorbeeld groene bladgroenten, noten en bananen.
Magnesium malaat tegen spierpijn
Magnesium malaat is een combinatie van magnesium met appelzuur en speelt een belangrijke rol binnen de zogenoemde citroenzuurcyclus; het mechanisme dat de energieproductie in onze lichaamscellen reguleert. Deze combinatie stelt ons lichaam dus instaat om meer energie te leveren.
Zelfs als u last heeft van uw gewrichten, zoals bij artrose, is wandelen uitermate geschikt.
Van alle magnesiumvormen is magnesium bisglycinaat het best opneembaar. Magnesium bisglycinaat is een verbinding tussen magnesium en het aminozuur glycine. Door deze verbinding wordt magnesium goed opgenomen, met name in de hersenen. Daarom draagt magnesium bisglycinaat bij aan een heldere geest.
Slechts een maand dagelijks 300 milligram magnesium innemen bleek al voldoende om het magnesiumgehalte in het bloed te laten stijgen en de bloeddruk te laten dalen. Een hoog magnesiumgehalte in het bloed had verband met een verbetering van de doorbloeding.
Magnesium wordt ook via de huid opgenomen
Het gaat dan vooral om de natuurlijke chloridevorm waarvan bewezen is dat die ook via de huid wordt opgenomen. Mogelijk wordt het opgenomen via de zweetklieren, maar hoe het precies werkt is nog niet duidelijk.