In het doosje zit een oplader. Deze is heel eenvoudig te gebruiken en geeft je telefoon binnen een paar uur weer genoeg stroom om er een hele dag tegen aan te kunnen. De A33 is overigens compatibel met de 25 watt Super Fast Charger van Samsung. Daarmee zit er in een halfuur weer voor 50% aan stroom in de telefoon.
De draadloze opladers van Samsung uit de Galaxy S serie zijn hiervoor geschikt (vanaf de S6). Dus ook de Galaxy S22, Galaxy S22+ en Galaxy S22 Ultra. Daarnaast laad je de vouwbare Galaxy Z Flip 3, Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 4 en Galaxy Z Fold 4 zonder problemen draadloos op.
USB C naar USB C
Dankzij de USB-C kabel heb je de perfecte samenstelling voor jouw Samsung Galaxy A33 5G hierdoor ben je ingeplugd en zo weer op pad met een volledig opgeladen telefoon. Nooit meer lang wachten voor het opladen van jouw smartphone.
Welke Samsung smartphones kunnen draadloos opladen? Sinds de Samsung S6 zijn alle telefoons uit de Galaxy S en de Galaxy Note reeksen draadloos oplaadbaar. Tussen bijvoorbeeld je S23 draadloos opladen of je S22 draadloos opladen zit verder geen verschil.
Draadloos opladen, ook wel Qi opladen, werkt via elektromagnetische spoelen. Er zit er eentje in je draadloze lader en eentje in je smartphone. Zodra je die spoelen op elkaar legt gaat er energie van de ene naar de andere spoel. Om ervoor te zorgen dat dit veilig verloopt worden draadloze opladers getest.
Welke merken telefoons kunnen draadloos opladen? Bijna alle merken verkopen telefoons die draadloos opladen. Denk aan de meeste Android merken (Samsung, Huawei, LG) en vrijwel alle recente Apple telefoons.
Conclusie: Samsung Galaxy A33 kopen? De Samsung Galaxy A33 is een degelijke smartphone, waarmee je jarenlang verzekerd bent van een no-nonsense toestel. De update-ondersteuning is goed en hetzelfde kan gezegd worden over de bouwkwaliteit, accuduur en primaire camera.
128 GB opslaggeheugen (Uitbreidbaar met Micro-sd) Water- en stofbestendig (IP67)
Je Samsung Galaxy A53 draadloos opladen, werkt niet. Alleen duurdere Samsung smartphones, zoals de S serie toestellen, kunnen draadloos opladen. Toch zoeken veel mensen naar een Samsung A53 draadloze oplader. Dat heeft weinig zin, want als je jouw A53 op een draadloze oplader legt, gebeurt er niks.
Het antwoord is namelijk ja. Het draadloos QI laden in zo sterk, dat de telefoon en de wireless charger gewoon contact maken als er een hoesje om de telefoon zit.
Draadloos opladen zorgt er in veel gevallen voor dat je Android- of iOS-apparaat warmer wordt dan normaal. Dit geldt dus ook voor je tablet. Zoals eerder gesteld gaat zo'n twintig procent van de energie verloren, en in de 'slechtste' gevallen zelfs vijftig procent. Dat verlies wordt omgezet in hitte.
De Samsung Galaxy A32 kwam uit in januari 2021. Hij heeft Android 11 en beschikt over een MediaTek 720G processor met een rekenkracht van 2 GHz. De Samsung Galaxy A33 is nieuwer en heeft Android 12. Dit besturingssysteem is kleurrijker, minimalistischer en persoonlijker.
Gebruik je smartphone niet tijdens het opladen van de accu
Als je je telefoon tijdens het laden intensief gebruikt, is dat namelijk erg slecht voor de accu. Je verstoort zogezegd de laadcyclus. Dat kan ervoor zorgen dat bepaalde cellen sneller slijten dan andere, met een onvoorspelbare batterijduur als gevolg.
Ondanks exact hetzelfde type display, heeft de Samsung A33 wél een iets kleiner scherm dan de A53: 6,4 inch tegenover 6,5 inch. De A33 heeft 90Hz verversingssnelheid en de A53 heeft een verversingssnelheid van 120Hz. Dat betekent dat het scherm van de A53 net iets soepeler oogt.
De Samsung Galaxy A54 is het snelste Galaxy A model met de beste camera's. De camera heeft optische beeldstabilisatie, uniek voor een smartphone uit deze prijsklasse. Hierdoor zijn je foto's minder snel bewogen en daardoor scherper.
De A33 heeft een verversingssnelheid van 90 Hz. Het sneller verversen op de A53 zorgt er echter wel voor dat de batterij meer stroom verbruikt. Aangezien beide smartphones een accu hebben van 5000 mAh, zal de A33 het dus waarschijnlijk iets langer volhouden voordat je hem weer op moet laden.
De A33 is op dit moment het duurdere model, maar alle A52-toestellen hebben een geavanceerdere camera en met de A52 5G of A52s krijg je daar ook nog eens een beter scherm en snellere processor bij. Vergeleken met andere telefoonmerken heeft Samsung met de Galaxy A53 en A33 mooi werk afgeleverd.
De beveiliging van de A33 regel je met gezichtsherkenning (matig veilig) of met de vingerafdrukscanner (veel beter). Deze zit onder het beeldscherm, en is dus ook goed bereikbaar als je de telefoon op de tafel hebt liggen. Qua snelheid en nauwkeurigheid vind ik 'm identiek met de A53, en dat is prima.
Kun je een telefoon met hoesje draadloos opladen? De meeste telefoonhoesjes zijn tegenwoordig gemaakt van leer of kunststof (zoals TPU). Deze materialen blokkeren geen draadloze signalen, waardoor je een telefoon met hoesje in vrijwel alle gevallen probleemloos kunt opladen.
Nadelen van draadloos opladen:
Dan is opladen met een kabeltje veel handiger voor jou. Een oplader met een kabel is immers licht en klein, een oplaadstation is zwaarder én heeft een stopcontact nodig. Het is dus niet handig om het laadstation overal mee naartoe te nemen.
Controleer het indicatielampje op de draadloze oplaadpad. Als het indicatielampje is uitgeschakeld, controleer dan of de oplaadpad, kabel, oplader en voeding goed zijn aangesloten. Het wordt aanbevolen dat u de draadloze oplaadpad weer verwijdert en plaatst.