Het is algemeen bekend dat een diamant niet slijt en niet breekt.
Diamant is het hardste natuurlijke materiaal op aarde, zelfs zó hard dat diamant alleen bewerkt kan worden met diamant. Desondanks kan een diamant in zeldzame gevallen breken of beschadigen.
Wanneer de diamant in een bepaalde hoek geraakt wordt met een hard voorwerp, kan de steen barsten. Ook bepaalde giftige stoffen, zoals chloor of andere agressieve chemicaliën, kunnen uw diamanten juwelen beschadigen.
De diamant is het sterkste natuurlijke materiaal dat er is. Die breekt dus nooit. Het kristal staat aan de andere kant van het spectrum. Die is vrij breekbaar en je zult voorzichtig om moeten gaan met kristallen sieraden.
Omdat diamant een extreem hard materiaal is, zal deze geen krassen laten zien. Zirkonia of een andere imitatie zal daarentegen wel krassen. Pas wel op bij deze test omdat, mits dit geen diamant is, er wel krassen achter zullen blijven.
De ultieme test om de echtheid van een diamant te controleren, is de brekingstest. Houd de steen ondersteboven en leg hem op een stuk krant. Als je de krant door de steen heen kan lezen dan is dat slecht nieuws, het is dan geen echte diamant. Een diamant buigt het licht zo scherp af dat de letters niet leesbaar zijn.
Bijna niets kan een diamant beschadigen, maar toch moet je niet ruw met je diamanten sieraden om gaan. Hieronder vind je wat tips om je sieraad met diamant zo schitterend mogelijk te houden. Omdat diamant zo'n sterk natuurlijk materiaal is komen er vrijwel geen krassen op.
Diamant is voor zover bekend het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt en is dan ook het ijkpunt voor hardheid 10 op de hardheidsschaal van Mohs. Slechts enkele industrieel vervaardigde, eveneens uit zuivere koolstof opgebouwde materialen zijn harder.
Lonsdaleïet ontstaat soms bij de inslag van een meteoriet, en is dan ook zeer zeldzaam. Wel kan de stof volgens dit onderzoek tot 58 procent sterker zijn dan diamant.
Diamanten zijn erg kostbaar. Dit heeft twee oorzaken: er zijn er maar weinig van en het kost veel moeite om ze op te graven en te bewerken. Jochem en Suzan gaan naar Zuid-Afrika om te bekijken hoe de diamanten worden opgegraven en bewerkt.
Niet alleen chloor is schadelijk voor uw gouden juwelen met diamant, ook zout water kan uw juwelen aantasten. Zout leidt tot erosie van de gesoldeerde delen van goud, zilver of platina. Op die plaatsen verzwakt het edelmetaal en kan uw juweel breken. Ook de diamant kan aangetast worden door zout.
Hoe zit het met douchen met diamanten juwelen? Liefhebbers van bevroren kettingen kan zich afvragen of douchen diamanten juwelen kan beschadigen, en het antwoord is ja. In dit geval ligt het probleem bij de producten die u onder de douche gebruikt en niet bij het water.
De Regent diamant is een witblauwe diamant van 141 karaat (28,2 gram). Deze diamant wordt gezien als een van de mooiste en puurste diamanten ter wereld. De Regent diamant heeft een bewogen geschiedenis. Het verhaal gaat dat deze diamant in 1698 werd gevonden door een slaaf in een mijn in Golkonda, een stad in India.
Ook diamanten en edelstenen zijn gevoelig voor agressieve chemicaliën zoals chloor. Uw gouden ring met diamant of edelsteen kan dan ernstig verkleuren.
Ja, zeker kwaliteitsdiamanten zijn behoorlijk zeldzaam. Slechts 1 op de 1.000.000 natuurlijk ontgonnen diamanten is een kwaliteitssteen van 1 karaat, maar 1 op de 5.000.000 weegt 2 karaat, en nauwelijks 1 op de 15.000.000 is een edelsteen van 3 karaat. Ook het proces om diamant uit een mijn te halen, is redelijk zwaar.
Het onderzoek onthult dat de aarde veel meer diamanten herbergt dan gedacht. Maar de meeste van die diamanten zitten ontzettend diep: tussen 140 en 240 kilometer onder het oppervlak.
Zirkonia (of “cubic zirconia”) is de meest populaire kunstmatige steen. Het lijkt het meeste op de diamant, omdat het een vergelijkbare glans heeft en ook sprankelt als je het tegen het licht houdt.
Diamant is de hardste stof die er op aarde bestaat. Diamanten zijn er in verschillende kleuren. De diamanten in sieraden zijn meestal wit. Een diamant begint als een ruwe steen.
Maar u vraagt zich vast ook af in welke landen de meeste diamanten gevonden worden. Oorspronkelijk was dat India. Tegenwoordig zijn de meeste diamantmijnen echter te vinden in Rusland, Australië, Canada en de zuidelijke helft van Afrika met Botswana als koploper.
Duurste diamant ooit
De duurste diamant die tot nu toe is verkocht is de Pink Star. Die diamant van 59.6 karaat werd gevonden in Zuid-Afrika. In 2017 werd de Pink Star geveild voor een recordbedrag van 71 miljoen dollar in Hong Kong.
Een diamant bestaat uit volledig gekristalliseerd koolstof. Koolstof als element komt veel op aarde voor maar toch is een diamant zeldzaam en schaars. Dat komt doordat koolstof enkel kan kristalliseren onder extreem hoge temperaturen en druk.
Zwarte diamant is minder hard (eerder poreus) dan andere kleurloze en gekleurde diamanten. In lang niet elke diamantmijn worden er zwarte diamanten gevonden, integendeel zelfs. Er zijn namelijk slechts drie plaatsen op aarde waar de zwarte edelstenen worden aangetroffen.
Diamant is heel zuivere, geconcentreerde lichtenergie en bijzonder krachtig en intens. Het versterkt je verbinding met Goddelijke en hogere energieën en bevordert hierdoor spirituele inzichten en helderziendheid.
Een diamant is een edelsteen die bestaat uit zuivere koolstof die onder zeer hoge druk en temperatuur kristalliseert. Een diamant is het hardste gesteente ter wereld, en wordt in een ruwe vorm ontgonnen. Hierna worden deze in een bepaalde vorm geslepen om dan in een juweel met diamant te verwerken.
Deze diamanten worden gevormd wanneer onzuiverheden, zoals grafiet of hematiet, aanwezig zijn tijdens het vormingsproces van de diamant. Zwarte diamanten komen niet zo vaak voor als witte diamanten en worden vaak gebruikt als accentstenen in juwelen in plaats van als hoofdsteen.