Getallen kleiner dan nul zijn negatief en groter dan nul positief.
≤ betekent kleiner dan of gelijk aan. ≥ betekent groter dan of gelijk aan. Als je deelt of vermenigvuldigt met een negatief getal in een ongelijkheid, dan klapt het teken om.
0 is het kleinste cijfer omdat het geen omvang heeft. 1 is het kleinste positieve cijfer en -1 het kleinste negatieve cijfer.
betekent groter dan en noemen we het groter dan teken. < betekent kleinder dan en noemen we het kleiner dan teken.
Maar waarom is 0 dan zo belangrijk in de wiskunde, in de ICT, etc? Het getal 0: het is zowel wel/niet positief als negatief, je kan er niet door delen, vermenigvuldigen met 0 levert ook niets op.
Voor alle duidelijkheid: het is een een conventie/overeenkomst dat we 0! gelijkstellen aan 1, we definiëren het zo - in feite is dat de reden waarom 0! = 1.
Bloedgroep O-positief
38,2% van de Nederlandse bevolking heeft bloedgroep 0-positief (0+). Deze bloedgroep komt het vaakst voor in ons land. Als je bloedgroep 0-positief hebt, dan kunnen patiënten met bloedgroep 0-positief, A-positief, B-positief en AB-positief jouw gedoneerde bloed ontvangen.
1) Aanduiding van windrichting 2) Spirant 3) Watt 4) West 5) West (afk.) 6) Wissel (afk.) 7) Wit (wapenkunde) (afk.)
Wot definities
Wet op het onderwijstoezicht.
De natuurlijke getallen zijn de getallen waar we mee tellen. Meestal beginnen we te tellen met 1, maar vaak wordt ook 0 tot de natuurlijke getallen gerekend. In ieder geval is er een kleinste natuurlijk getal (1 of 0), en bij elk natuurlijk getal een opvolger. Zo is 2 de opvolger van 1, en 7 de opvolger van 6.
Subatomaire deeltjes zoals quarks en elektronen zijn zogenaamde 'puntdeeltjes'.
Getallen die boven 0 liggen zijn positieve getallen, getallen die onder 0 liggen zijn negatieve getallen. Negatieve getallen herken je aan het min-teken voor het getal. Links op de getallenlijn worden de getallen kleiner, rechts worden de getallen groter.
Bij meer kun je denken aan veel. Je hebt er meer dan een ander. Bij minder kun je denken aan weinig. Je hebt er minder dan een ander.
Het is groter dan. De klas is groter dan vorig jaar. Groter als komt ook vaak voor, zeker in spreektaal, maar het is eigenlijk niet goed.
De getallen worden op een getallenlijn van links naar rechts van klein naar groot geplaatst. Getallen kleiner dan nul zijn negatief en groter dan nul positief. Negatieve getallen zijn aan het minteken (−) te herkennen. Getallen zijn in soorten ofwel in groepen onder te verdelen.
teken dat iemand op zijn voorhoofd maakt in de vorm van een L, door de wijsvinger naar boven te strekken en de duim opzij te steken, vaak om aan te geven dat iemand anders een loser, sukkel, is, maar soms ook bedoeld als teken van liefde. Alsjeblieft!
iig. Afkorting van in ieder geval. Wordt ook gebruikt in de betekenis van sowieso of hoe dan ook.
De kubieke meter (symbool m³) is een inhoudsmaat en komt overeen met de inhoud van een kubus van 1 meter lang, breed en hoog.
De Ï wordt in de meeste talen, waaronder het Nederlands, Afrikaans, Catalaans, en Frans, niet gebruikt voor een specifieke klankweergave, maar om aan te geven dat I niet met een voorgaande klinker een diftong vormt, maar met een hiaat alléén uit te spreken is.
Met trema spreek je het uit als twee klanken: een i en een e. Het trema plaats je op de klinker waarmee de nieuwe lettergreep begint.
Bloedgroep O-negatief
6,8% van de Nederlandse bevolking heeft bloedgroep 0-negatief (O-). Deze bloedgroep is dus zeldzaam in Nederland, maar het voordeel is dat patiënten met alle bloedgroepen bloed van donors met bloedgroep 0-negatief kunnen ontvangen. Ze worden daarom ook wel universele donors genoemd.
Bij medische noodgevallen wordt O- bloed toegediend, omdat daar geen antigenen inzitten waarop een patiënt kan reageren. Een donor met O-negatief bloed is dus de universele donor. Toch moeten ziekenhuizen op elk moment van elke bloedgroep voldoende bloed in voorraad hebben.
De zeldzaamste en de meeste voorkomende bloedgroep
De zeldzaamste bloedgroep is AB-negatief; slechts 1 op 200 Nederlanders heeft deze bloedgroep.