Omdat je een toner in principe uit je haar wast met je dagelijkse routine adviseren wij je om eens in de 6 weken een toner door je haar te doen. Om deze manier houd je je kleur optimaal en kun je veel langer genieten van je geverfde lokken.
Een haartoner bevat pigmenten die je in je lokken kunt aanbrengen om ongewilde tinten, meestal ontstaan door kleuren, te neutraliseren. Het pigment in een toner heft dus eigenlijk de ongewenste haartint op, waardoor alleen de haarkleur overblijft waar je bij de kapper om hebt gevraagd.
Afhankelijk van de porositeit van het haar (denk: hoeveel vocht kan je haar opnemen en vasthouden) blijft een haar toner tussen 10 en 40 wasbeurten zitten.
Toner verandert de toon van je haar, maar maakt het eigenlijk niet lichter zonder andere haarkleurmiddelen of bleekmiddel. Dus hoewel je alleen een toner op je natuurlijke haarkleur zou kunnen gebruiken, verwacht niet dat het je haar platinablond maakt.
Een zilvershampoo is violetkleurig en neutraliseert de gele ondertoon. Voor het opfrissen van de haarkleur kan je een haarmasker gebruiken. Toners kunnen het haar niet binnendringen omdat een toner zich aan de buitenkant van het haar hecht. Toners kleuren het haar niet in en geven dus geen kleurdekking op grijs haar.
Wat kost een toner? De prijs van een toner is afhankelijk van het te bereiken effect en jouw type haar. Prijzen starten normaal gesproken vanaf € 25,95 maar in de maand juni 2023 kun je een toner boeken voor € 12,95.
2 - Welke soorten haartoners zijn er? Kappers gebruiken als haartoner vrijwel altijd een permanente (haarverf) of demi-permanente kleuring (kleurspoeling). Een spoeling is niet zo agressief als een verf, is milder voor het haar en blijft ook nog eens zo'n 15 wasbeurten zitten.
Allereerst, wat is een toner voor je haar? Eigenlijk is het vrij eenvoudig. Als je je haar regelmatig highlight of blond verft, kun je er bijna niet aan ontkomen. Vaak heeft je lichter geverfde haar namelijk een soort opfrisser nodig - omdat er tonen inzitten die je níét wil.
Met een spoeling maak je het haar niet donkerder of lichter, maar je voegt wel pigment toe aan het haar. Zo kun je kiezen voor allerlei kleurnuances, waaronder dus asblond. Deze spoeling zal ongewenste geeltinten (bij blond haar) of oranjetinten (na het verven van donker haar) uit het haar verwijderen.
Omdat je een toner in principe uit je haar wast met je dagelijkse routine adviseren wij je om eens in de 6 weken een toner door je haar te doen. Om deze manier houd je je kleur optimaal en kun je veel langer genieten van je geverfde lokken.
Hoe en wanneer gebruik je een toner in je huidverzorgingsroutine? Je brengt een toner aan na het reinigen en verwijderen van make-up. Toners zijn een gezonde 'basislaag' voor de rest van je huidverzorgingsproducten.
Donkere toners (demi permanente kleuring)
Met een toner kunnen we je haar namelijk ook donkerder kleuren zonder dat daar een permanente kleuring voor nodig is. Eerlijk gezegd geeft dit een mooiere glans op het haar dan wanneer je haar echt geverfd wordt met een permanente kleuring.
Met een normale haarkleuring maak je het haar lichter of donkerder. Met een toner haal je eventuele ongewenste tinten uit het haar en voeg je karakter toe aan de kleur. Met een toner kan je bijvoorbeeld asblond haar, goud blond of een rosé blonde haarkleur creëren na het blonderen van het haar.
Gebruik de toner na de gezichtsreiniging maar vóór het aanbrengen van je gezichtscrème. Je kunt een toner aanbrengen met je vingers of op een wattenschijfje. Wacht even een minuutje zodat het product goed kan inwerken. Als je een erg vette huid hebt kun je een toner ook gebruiken in plaats van een moisturizer.
Breng de haartoner aan in gewassen haar en laat 5 tot 20 minuten inwerken, afhankelijk van de kwaliteit van het haar, de kleur en het gewenste effect.
Wanneer je een ongewenste gele, oranje of warme ondertoon hebt in je bruine lokken kun je dit gemakkelijk tegengaan. Door een speciale zilvershampoo voor bruin haar te gebruiken, breng je je haar terug naar een prachtige, neutrale basistoon.
Zilvershampoo op bruin haar
Zilvershampoo kan ook heel goed voor bruin haar gebruikt worden om warme, gelige tonen te neutraliseren. Wel zal het effect een stuk minder zijn dan wanneer zilvershampoo op licht haar gebruikt wordt.
Het verschil is dat een spoeling het haar met name donkerder maakt en een toner de huidige kleur meer leven geeft, zonder dat het donkerder wordt. Het gaat dan echt om een andere nuance. Dus bijvoorbeeld koeler, warmer, helderder. Een toner gebruik je vaak als je haar al geverfd of geblondeerd is.
In de kapsalon, als bv je toner te intens is geworden, kun je dit ook doen met een deep cleanse of anti roos shampoo. Maak het haar eerst nat met warm water, zo warm mogelijk maar niet dat je klant de salon uit rent. Masseer de deep cleanse in en 'schrob' de kleur eruit. Laat dit 10 minuten zitten.
Wat is zilvershampoo en waar wordt het voor gebruikt? Zilvershampoo is een shampoo met violetkleurige pigmenten. Voor dames en heren met blond, grijs of wit haar is dit dé perfecte shampoo om van die vervelende gele gloed af te komen. Zilvershampoo heeft een blauw/paarse kleur.
Een toner is een uitwasbare kleuring die zowel warme als koele kleuren kan produceren, maar die toch voornamelijk wordt gebruikt om het haar een koelere tint te geven.
Het voorziet je huid snel van een royale hoeveelheid actieve ingrediënten. Het verbetert het huidoppervlak en geeft je huid wat ze nodig heeft om er frisser en gladder uit te zien. Mensen met een droge of gevoelige huid kunnen 's ochtends reinigen met een toner in plaats van met een cleanser.
Zilvershampoo neutraliseert de gele gloed in je haar. De kleur van de shampoo is paars. Dit is de tegenovergestelde kleur van geel. Het paars neutraliseert dus de gele gloed in het haar waardoor de kleur verheldert.
Ga voor strategische highlights in plaats van platte kleuren. Door meerdere tinten toe te voegen en verschillende kleurtechnieken te gebruiken, kan het haar er dikker en voller uitziet en het oog misleiden. Ga bijvoorbeeld voor face-framing highlights, blonde babylights en balayage om dit effect te creëren.