Baileys, volledige naam Baileys Irish Cream, is een Ierse likeur met als voornaamste ingrediënten whiskey en room.
Éen van de aangenaamste verwennerijen in het leven, Baileys Original Irish Cream is de zoetste mix van fijne Ierse whiskey en spiritualiën, Ierse zuivelroom, intensieve chocolade- en vanillesmaken.
Baileys coffee
De Irish coffee, maar dan met baileys in plaats van Wishkey. Bij de baileys coffee proef je een zoete, romige, vanille- en karamelachtige smaak. Heerlijk om vlak na het eten te nuttigen of tijdens de koude wintermaanden.
Denk aan bekende merken zoals Baileys, Disaronno, Tia Maria en Grand Marnier, maar ook zeker aan Sheridan's en Kahlua. Stuk voor stuk zijn dit heerlijke likeuren voor bij de koffie of erin. Kenmerkend voor deze dranken is de veelzijdigheid ervan, waardoor je hier van kunt genieten zoals jij het zelf wilt!
Bailey's kan puur gedronken worden, maar om van het verwenmoment echt iets bijzonders te maken kun je de likeur 'aankleden'. Serveer Bailey's bijvoorbeeld met siroop, slagroom, chocoladevlokken, mini-marshmallows of -donuts en laat je gasten hun eigen Bailey's personaliseren.
“Idioot”, aldus de Consumentenbond, want juist sterke drank bevat behalve calorierijke alcohol ook veel suiker en soms vet. “Dit moet transparant worden”, zegt Babs van der Staak van de Consumentenbond. “Een glaasje Baileys bevat ruim 2 suikerklontjes, zo'n 4 gram ongezond verzadigd vet en 150 kilocalorieën.”
Baileys wordt gemaakt door whisky en room met allerlei andere smaakmakers, onder andere chocola, te mengen. Room gaat schiften als het in aanraking komt met iets zuurs, zoals 7Up, tonic of cola. Dus als je eerst een Baileys drinkt en meteen daarna een koolzuurhoudend drankje, dan zal dit in je maag gaan schiften.
Vooral die ijskoude koffie met Licor 43 is favoriet. Licor 43, wie kent het niet? De Spaanse likeur met 43 geheime ingrediënten wordt gemaakt in het Spaanse Cartagena en het eeuwenoude recept is met net zoveel raadselen omhuld als dat van Coca-Cola.
Italian coffee (Nederlands: Italiaanse koffie) is een drank op basis van hete koffie. De bereidingswijze is hetzelfde als Irish coffee maar in de plaats van whisky wordt er Italiaanse amaretto gebruikt. Vanwege het zoet in de likeur wordt er geen suiker extra aan toegevoegd.
Baileys, volledige naam Baileys Irish Cream, is een Ierse likeur met als voornaamste ingrediënten whiskey en room. De drank wordt geproduceerd door R. A. Bailey & Co. uit Dublin vanaf 1974, en is eigendom van Diageo.
Drink Baileys puur met ijsblokjes, gemixt in een cocktail, gesprenkeld over roomijs, of bak er een cake mee – en deel 'm met je vrienden als het niet anders kan – Baileys Original Irish Cream staat garant voor onvervalst genieten.
Kahlúa is een Mexicaanse koffielikeur aan 20% ABV.
Wat mag je niet met tonic drinken? Een glas Baileys waaraan tonic of bitterlemon wordt toegevoegd, vertoont een heftige chemische reactie tussen room en zuur. Er ontstaat een schiftende, sponsachtige massa die weleens is omschreven als 'borrelende stopverf'.
Vrijwel onbeperkt houdbaar in hele verpakking. Wijn en alcoholische drank hoeft geen THT-datum te bevatten.
Creamy likeuren als Baileys, Amarula, of likeuren zoals Mozart chocolade likeur zijn het minst lang houdbaar. Geadviseerd wordt om deze zeker niet langer dan 1 jaar te bewaren. NB: in sommige gevallen kun je het ook goed zelf beoordelen.
Amaretto is een Italiaanse likeur gemaakt van amandel- of abrikozenpitten.
18. Tia Maria is een koffielikeur bestaande uit vanille, verse koffie en Jamaicaanse rum.
Dan hebben we nieuws voor je: dit alcoholische drankje kan ook prima in je koffie! Dan wordt het Mexican koffie genoemd. In traditionele Mexican koffie wordt ook nog Kahlua geschonken. De toevoeging van Kahlua maakt deze koffiespecialiteit heerlijk zoet, met tonen van vanille en karamel.
Beierse koffie
Het begint met de bekende ingrediënten van warme koffie, Kahlúa, suiker en slagroom. Kahlúa is zeker dé likeur voor koffie – en deze drank brengt Kahlúa naar een hoger niveau.
Espresso. De espresso is in Italië erg sterk in smaak door een donker brandprofiel van de koffiebonen en toevoeging van extra robusta koffiebonen. Robusta geeft de Italiaanse koffie meer kracht en cafeïne. Het is ook heel normaal suiker toe te voegen aan een espresso om zo de bittere smaak te onderdrukken.
Antwoord van Drugsinfoteam
Beste vraagsteller, Dit broodjeaapverhaal komt uit jouw moeders jonge jaren. Het is al jaren oud en het is dus niet waar. Waarschijnlijk omdat Baileys gaat schiften als je dat mengt met een frisdrank (zuur).
Een glas Baileys waaraan tonic of bitterlemon wordt toegevoegd, vertoont een heftige chemische reactie tussen room en zuur. Er ontstaat een schiftende, sponsachtige massa die weleens is omschreven als 'borrelende stopverf'.
Baileys bevat room en in een zuur milieu vormt dat vlokken. Het zuur zorgt er ook voor dat de 'melkcrème' gaat schiften.Net zoals melk schift als je er citroensap aan toevoegt.