Hoeveel reken je per persoon bij een buffet? Het is altijd lastig om te bedenken hoeveel eten je moet rekenen per persoon voor een buffet. Iedereen zal nét een ander advies geven. Om iets van houvast te hebben, kun je uitgaan van 450 tot 500 gram per persoon.
De prijs voor de koude schotels hangt af van de selectie, maar schommelt gemiddeld tussen €20 en €25 per persoon. Een paar voorbeelden: Duo van huisgemaakte wildpaté (Fazant & Everzwijn) met uien- en witloofconfituur. Vleesschotel met gekookte ham, boerenham, gebraad & rosbief.
Gemiddeld rekenen mensen voor een maaltijd 450-500 gram per persoon. Welke hoeveelheid voor jou uiteindelijk precies goed is, hangt af van veel verschillende factoren. We helpen je graag door hieronder wat concrete voorbeelden en tips te geven.
Voor het aantal amuses is ons advies: 3 hapjes per persoon voor 2 uur durende gelegenheid.
Brood. 1/3 stokbrood per persoon is voldoende.
Per persoon krijgt u ongeveer 150 gram salade.
Als vuistregel geldt dat 6 hapjes per persoon voldoende zijn. 6 koude hapjes (waar we óók die schaal chips bij tellen!), of 4 koude hapjes en 2 warme.
Een buffet is een manier om aan gasten eten aan te bieden. Er staat een tafel met allemaal verschillende hapjes in een centrale ruimte. Iedereen loopt met een bord langs de tafel(s) en schept het eten op. Als het bord vol is, gaat men dit aan tafel opeten, om eventueel later nog meer op te scheppen.
maaltijd waarbij de gasten langs het buffet lopen om zichzelf bedienen; wandelend buffet. Voorbeelden: In de paradores werd het ontbijt altijd als lopend buffet georganiseerd.
De totaalprijs zal afhankelijk zijn of je voor een getimede / bereide maaltijd gaat of voor een uitgebreid buffet kiest. Over het algemeen kun je zeggen dat de kosten ergens tussen de € 3.000 en € 5.000 liggen.
Indicatie prijs: 80 personen – 1950 euro. 130 personen – 2950 euro.
U bent op vrijdag en zaterdag welkom voor een heerlijk Live Cooking Dinerbuffet. *Het dinerbuffet kent een maximale duur van 2,5 uur. € 42,50 p.p. Volwassenen | € 21,25 p.p. Kind (4 t/m 11 jr.)
Een richtlijn, gebaseerd op een gemiddeld aantal hapjes per persoon : - serveer het eerste uur ca. 4 hapjes per persoon en bouw dit aantal langzaam af. - dus in het tweede uur drie hapjes en in het derde en evt. vierde uur steeds twee hapjes per persoon.
Als u ongeveer wilt weten wat u kwijt zou zijn… De één is er wat langer dan de ander, de één drinkt wat meer dan de ander, maar een feestje van 5 uur geeft ongeveer een gemiddelde van 10 drankjes per persoon á € 3,00 euro (pils, fris en wijn).
Hoeveel hapjes voorzie je per persoon? Reken per persoon 3 hapjes tijdens het eerste uur. Daarna tel je 2 hapjes per persoon per uur. Voor een volwaardige maaltijd voorzie je 12 à 15 hapjes per persoon.
Geen zin of tijd om zelf iets te bereiden? Snacks uit de oven of de frituur vallen goed in de smaak: denk aan bitterballen, kaasstengels of minipizza's. Ook stokbrood met dips kun je altijd op tafel zetten. Als je voor voldoende afwisseling zorgt, is er voor iedereen iets lekkers om te pakken.
Luxe hapjes bevatten diverse allergenen, graag horen we het als u of één van uw gasten dieetwensen of allergieën heeft, dan houden we hier rekening mee. Luxe hapjes kosten € 1,55 per stuk.
Het aantal gasten dat je uitnodigt, is een belangrijke factor bij het bepalen van de hoeveelheid eten en drinken die je nodig hebt. Over het algemeen wordt aangeraden om voor elke gast minimaal 4-6 hapjes te serveren en 3-4 drankjes per persoon te voorzien gedurende een feestje van 2-3 uur.
Neem gemiddeld 250 à 300 gram salade per persoon.
Wat is de aanbevolen hoeveelheid vlees per dag? De Hoge Gezondheidsraad raadt volwassenen aan om maximaal 300 g rood vlees en 30 g bewerkt vlees per week te eten. Onder 'rood vlees' wordt verstaan, vlees van runderen, varkens, kalveren, geiten, schapen en paarden.