de overgrootvader zelfst. naamw. (m.) Verbuigingen: overgrootvadersVerbuigingen: overgrootvadertje een vader van een grootouder Bron: WikiWoordenboek.
de overgrootmoeder zelfst. naamw. (v.) Verbuigingen: overgrootmoedersVerbuigingen: overgrootmoedertje de moeder van de grootvader of de grootmoeder Voorbeeld: `Mijn overgrootmoeder is twee dagen geleden overleden.
overgrootvaders (meerv.) Bron: WikiWoordenboek. een vader van een grootouder.
Veel mensen weten niet hoe de vader heet van je betovergrootvader. Dus wordt het tijd voor een handleiding voor de volgorde van je betbetbet overgrootvader juist te benoemen. We weten allemaal dat de vader van onze vader onze grootvader is, en zijn vader onze overgrootvader.
De gemeenschappelijke voorouder zelf kan als eerste generatie beschouwd worden, zijn kinderen zijn generatie twee, zijn kleinkinderen generatie drie, zijn achterkleinkinderen generatie vier, enzovoorts. Bij de meeste mensen is tijdens de geboorte wel een of meerdere grootouders in leven.
Het rijtje wordt dan moeder, oma (grootmoeder), oudoma (overgrootmoeder).
de moeder van de grootvader of de grootmoeder
`Mijn overgrootmoeder is twee dagen geleden overleden. ` Bron: WikiWoordenboek. de moeder van de grootvader of de grootmoeder.
Een grootvader, grootpa of opa is een man die een kleinkind heeft.
Ze wordt 'omama' genoemd.
Tip: Gebruik het ezelsbruggetje OSSEE. Voor de eerste benamingen heb ik het ezelsbruggetje OSSEE bedacht. Want de eerste volgorde is: Na de bekende Groot- Over- en Bet- komt Oud (dus de vader van je betovergrootvader is je oudvader).
betovergrootouders van uw partner; achterneven en achternichten (kleinkinderen van broers of zussen) van uw partner; neven en nichten (kinderen van broers of zussen van ouders) van uw partner; oudooms en oudtantes (oom of tante van ouders) van uw partner.
Het is de vader of broer van je oudoom (als je grootvader ook een broer heeft). Dus dat heet dan inderdaad een achter oudoom, zoals BJS zegt. Overigens kan het strict genomen ook je overgrootvader zijn, als toevallig blijkt dat hij je overgrootvader is vanaf moeders kant, of de opa van moeders kant van je vader.
Bet in betovergrootmoeder (en betovergrootvader) is hetzelfde bet- als dat in betweter 'beterweter'. Bet, een woord dat vroeger ook los, als bijwoord, veel voorkwam, betekent 'beter', 'meer' of'verder'.
Antwoorden (1) De juiste benamingen zijn: grootmoeder, overgrootmoeder, betovergrootmoeder.
(-s), vaders-, moedersvader. als trefwoord met bijbehorende synoniemen: grootvader (zn) : bestevaar, bonpapa, grootpa, opa, vake.
Moetie, nanou, bompi of paps – elke familie heeft zo zijn eigen namen voor grootouders. Maar 'oma' en 'opa' blijven toch veruit de populairste roepnamen.
Wanneer een broer of zus van een grootvader/grootmoeder (grootoom respectievelijk groottante, ook wel oudoom respectievelijk oudtante) een kind heeft, is dit een kleinneef/kleinnicht.
Achterneef/-nicht: hij of zij heeft dezelfde overgrootouders, maar niet dezelfde grootouders. Achterachterneef/-nicht: hij of zij heeft dezelfde overovergrootouders. Achteroom/-tante: hij of zij is een neef/nicht van je vader of moeder. Oudoom/-tante: hij of zij is een broer of zus van je grootouders.
Dat is je oudtante. Ik denk dat gewoon tante en dan haar naam best wel een nette manier is van je oudtante aanspreken… gewoon effe vragen. Groottante.
De clue is dat zijn roodharige stiefdochter zijn stiefmoeder werd door met zijn vader te trouwen, maar daardoor werd zijn vader ook zijn schoonzoon. Toen de vader en de stiefdochter een kind kregen werd hij zijn eigen opa!
het achterkleinkind
achterkleinkinderen (meerv.) , kind van een kleinkind. [familie] het kind van iemands kleinkind.