Er zitten vast een paar apps bij die je nooit gebruikt. Verwijder ze van je telefoon. Je kunt ook bij Instellingen > Apps op een app klikken en de gegevens en cache wissen. Zo hoef je de app niet helemaal te verwijderen, maar neemt hij minder ruimte in beslag.
Volg deze stappen om het geheugen op te schonen. 1 Ga naar Instellingen op je smartphone. 2 Druk op 'Apparaatonderhoud'. Hier vind je een handig overzicht van jouw toestel.
Controleer welke apps de meeste ruimte in beslag nemen
De grootste boosdoeners zijn vaak games (vragen grafisch veel van je telefoon) en streamingdiensten (offline kijken, vooruit spoelen, terugkijken).
Tik op Opslag en datagebruik > Opslag beheren. Tik op Vaak doorgestuurd, Groter dan 5 MB of selecteer een specifieke chat. Je kunt het volgende doen: Alle items verwijderen: Tik op Alles selecteren om alle items in één keer te verwijderen.
Met een Android telefoon kun jij snel en overzichtelijk jouw mobiel opschonen door overbodige bestanden te verwijderen via de instelling ''Apparaatonderhoud''. Jouw telefoon maakt dan een scan van het hele systeem en zoekt naar overbodige bestanden die onnodige ruimte innemen.
Tik in de Berichten app rechtsboven op de drie puntjes, en tik vervolgens op Prullenbak. Je kunt deze nu legen, of berichten selecteren die je daarmee via Herstellen terugzet naar je gewone inbox.
Als u de Android-app-cache leegt, kan dit uw apparaat sneller maken en ruimte vrijmaken. Als u meer opslag nodig hebt, leegt u de cache van de apps die de meeste ruimte innemen. Door de app-cache elke paar maanden te legen, blijft uw telefoon soepel werken en raakt deze niet te vol.
Om te zien welke apps er actief zijn, druk je in de instellingen van Android op Applicatiebeheer. Veeg dan naar de lijst Actief. Dit zijn alle apps die momenteel draaien. Als in deze lijst een app staat die je denkt niet nodig te hebben, verspilt die de hele tijd werkgeheugen en processortijd van je smartphone.
Apps crashen vaker dan normaal. De telefoonrekening van je mobiel abonnement is onverklaarbaar veel hoger dan anders. Je batterij gaat sneller leeg. Je telefoon is warmer dan normaal.
Onderzoekers aan de Amerikaanse Johns Hopkins-universiteit ontdekten dat cafeïne een positief effect heeft op het langetermijngeheugen. Tijdens het onderzoek kregen 73 proefpersonen een aantal afbeeldingen voorgelegd die ze vijf minuten lang mochten bestuderen.
Eet gezond
Gezond eten voor je geheugen betekent: veel broccoli en groene bladgroenten, zoals spinazie en andijvie. Je geheugen gedijt er prima bij. Voedingsmiddelen vol foliumzuur zijn ook prima voor je geheugen, denk aan erwten en linzen. En vis is belangrijk, vanwege de omega-3-vetzuren.
U kunt de prullenbak openen door de Galerij te openen en op het "menu met de drie puntjes" in de rechterbovenhoek te tikken en "Prullenbak" te openen.
op je Android-telefoon of -tablet. Log in op je Google-account. Tik onderaan op Bibliotheek. Prullenbak.
De Prullenbak legen
verwijderen om de bestanden definitief te verwijderen. Opmerking: Android-gebruikers kunnen de hele Prullenbak in één keer leegmaken door in de rechterbovenhoek op Alles verwijderen te tikken.
Interne geheugen controleren op je Android toestel
Klik vervolgens op 'Opslag'. Hier kun je precies zien hoeveel % van je opslag is verbruikt. Daarnaast kan je zien welk soort bestanden het meeste ruimte innemen. Vaak zijn afbeeldingen, video's, apps en systeem de bestanden die het meeste ruimte innemen.
Je kunt je beschikbare opslagruimte checken via de Google One-app. op je Android-telefoon of -tablet. Tik onderaan op Opslag. Onder 'Gebruikte opslag' zie je hoeveel opslag elk Google-product gebruikt.
Zware apps, oftewel grote apps zijn ook grote batterij verbruikers. Denk bijvoorbeeld aan de Netflix app, Spotify, Facebook of apps zoals Skype en WhatsApp waarmee je kunt videobellen. Maak je geen gebruik van deze apps dan zal je batterij waarschijnlijk een stuk langer meegaan.