Interventies zijn afhankelijk van de individuele patiënt en zijn sociale netwerk. Denk hierbij aan: Actief luisteren (NIC 4920), Anticiperende begeleiding (NIC 5210), Angstreductie (NIC 5820), Verbetering probleemhantering (NIC 5230) en Zorg in de stervensfase (NIC 5260).
Een verpleegkundige interventie bestaat uit een verzameling van patiëntgebonden verpleegkundige handelingen. Het toepassen van wisselligging en het dagelijks controleren van de huidconditie zijn bijvoorbeeld verpleegkundige handelingen die deel uitmaken van de verpleegkundige interventie decubituspreventie.
Een verpleegkundige interventie is een (be)handeling die een verpleegkundige op grond van haar deskundige oordeel in het kader van een gezondheidsprobleem/verpleegkundige diagnose uitvoert.
Belangrijke onderdelen van de verpleegkundige begeleiding bij depressie zijn: psychoeducatie, registratie van klachten, herkennen, onder woorden brengen en veranderen van negatieve denkpatronen ter ondersteuning van de cognitieve (gedrags)therapeut, registratie van het activiteitenniveau, helpen hervinden van een ...
Als verpleegkundige bij GGz Centraal ondersteun en begeleid je patiënten in hun herstel. Dat geeft veel verantwoordelijkheden, maar ook veel vrijheid in het werk. Als verpleegkundige voer je behandelplannen uit en analyseer en observeer je patiënten.
Doen bij Depressie is een multidisciplinair zorgprogramma en bestaat uit drie fasen: 1) Opsporen, 2) Behandelen en 3) Monitoren en evalueren. De meest betrokken disciplines zijn de verzorging en psycholoog, arts en activiteitenbegeleider hebben ook een belangrijke rol.
Een delier noemen we ook wel delirium of plotselinge verwardheid.
Een belangrijk verschil is dat een delirium vaak snel, binnen enkele uren of dagen, ontstaat. Dementie ontstaat langzaam, over maanden of jaren. Mensen met een delirium zijn vaak afwisselend helder van geest en suf. Mensen met dementie hebben vaak geen last van sufheid.
Een interventie is een intensieve begeleiding om bij verzuim de terugkeer naar het werk te bevorderen. Of om te voorkomen dat uw medewerker uitvalt. Bij een interventie wordt een externe partij betrokken die helpt de situatie te veranderen. Door gericht interventies in te zetten verkort en voorkomt u verzuim.
Je kunt verschillende zintuiglijke prikkels aanbieden, zoals ritmisch ademhalen, zingen en ritmisch tikken, actief naar muziek luisteren zijn vormen van bewuste afleiding. Je kunt ook gebruikmaken van onbewuste afleiding, zoals bezoek, telefoontjes, (voor)lezen, gesproken boek en televisiekijken.
Onder eerste-stap interventies worden de volgende interventies verstaan: bibliotherapie; zelfhulp, zelfmanagement; activerende begeleiding; fysieke inspanning/lichamelijke activiteit, running therapie; counselling; psychosociale interventie; e-health interventies.
Interveniëren is het doelbewust acteren, bijsturen of ingrijpen door een professional of professionele organisatie in een situatie waarvan hij voorafgaand aan de interventie geen deel uitmaakte, met als doel om een bepaalde zaak te verbeteren.
Een effectieve interventie combineert algemeen werkzame factoren en kernelementen, om zo de juiste resultaten te bereiken. Interventies zijn weldoordachte, systematische aanpakken voor preventie, ondersteuning en hulp bij specifieke risico's en problemen.
Zorg voor niet te veel bezoek en liefst niet meer dan één of twee personen tegelijk. Het is belangrijk niet te fluisteren of met elkaar te overleggen, om een gesprek te voeren buiten de persoon met het delier om. Blijf je telkens tot je naaste/de patiënt richten.”
O.a. de volgende factoren kunnen een delier uitlokken: infectie, koorts, dehydratie, elektrolytstoornissen, urineretentie, obstipatie, polyfarmacie en het gebruik van geneesmiddelen met een anticholinerge werking.
Op de Intensive Care maakt één derde van een patiënten een delirium mee. Een delirium is geen onschuldig verschijnsel van een ziekte. Het ontstaat wanneer de hersenen niet alle prikkels meer kunnen samenvoegen tot een logisch en samenhangend beeld. Het is belangrijk om de oorzaak van een delirium te onderzoeken.
Een delier is verwardheid die plotseling optreedt. Tijdens een delier verliest iemand het contact met wat er om hem heen gebeurt. Een angstige ervaring, zowel voor de patiënt als zijn omgeving. Als iemand een delier krijgt, dan kan het een paar uur of een paar dagen, en soms zelfs langer duren voordat het over is.
Een delier ontstaat vrij plotseling, vaak binnen enkele uren tot dagen. Hoe erg het delier is, wisselt over de dag. 's Avonds en 's nachts zijn de verschijnselen erger. Mensen met een delier slapen niet goed. Overdag kunnen de verschijnselen verminderen of zelfs helemaal verdwenen zijn.
Naast de positieve invloed van lichamelijke activiteit op o.a. het beloop van chronische ziekten (Stiggelbout et al., 2004) heeft bewegen een positief effect op het verminderen van depressieve klachten. Voor ouderen lijkt lichamelijke beweging een goede optie in het kader van depressiepre- ventie (Draper, 2000).
Cognitieve gedragstherapie, gedragstherapie en interpersoonlijke therapie zijn goede opties bij een depressie. Daarnaast is mindfulness een vorm van behandeling waar veel mensen wat aan hebben. Via deze behandelmethode leer je met aandacht in het hier en nu te leven.