De gedachte achter het inkloppen van cosmeticaproducten heeft vooral te maken met het zo min mogelijk belasten of beschadigen van de huid. Inkloppen is zachter voor de huid dan eroverheen wrijven. Voor een gevoelige huid met bijvoorbeeld rosacea kan dat net wat fijner zijn.
Breng wat Sudocrem aan op vervelende puistjes nadat je je gezicht gewassen hebt. Laat dit 's nachts zitten en was de volgende ochtend je gezicht met water. Je kunt Sudocrem beter niet onder make-up gebruiken, omdat het een vettige substantie is waardoor je make-up slechter blijft zitten.
In het algemeen dient u een kleine hoeveelheid zalf in een dun laagje aan te brengen. Masseer Sudocrem met kleine cirkelvormige bewegingen in de huid totdat de zalf verdwijnt en een doorzichtige laag achterlaat. Als de zalf de plekken niet volledig bedekt dan dient u iets meer aan te brengen.
Sudocreme zinkzalf beschermt de huid als ook beschadigde huid. Het is daarom ook goed te gebruiken als men een schaafwond heeft. In Sudocrem zit zinkoxide daarom wordt het ook wel een zinkzalf genoemd. Er zit benzylalcohol in sudocrem dit heeft een licht verdovend effect wat helpt bij een geprikkelde huid.
Sudocrème helpt bij luieruitslag
Zinkoxide zorgt, samen met de vette basis, dat vocht en irriterende stoffen niet bij de huid kunnen komen. Bovendien remt zinkoxide ontstekingsprocessen. Roodheid en andere huidirritatie die je veel ziet bij luieruitslag, verminderen dan ook echt door Sudocrème.
Zinkoxide-kalkwater zalf (ZOK-zalf) en zinkoxidesmeersel (zinkolie): voor aanbrengen de zalf omroeren met een spatel. U kunt zinkoxide net zo vaak op uw huid aanbrengen als u wilt. Bijwerkingen treden vrijwel niet op. Bij doorligplekken kan het medicijn de rand van de wond irriteren.
BHA. BHA is o.a. te vinden in billencrèmes zoals Sudocrem. Het is een synthetische antioxidant die de houdbaarheid van een product verlengt. Het Amerikaanse 'National Toxicology Program' classificeert BHA als zijnde 'waarschijnlijk kankerverwekkend voor mensen'.
Helaas bevat Sudocrem ook een aantal ingrediënten die, op z'n zachts gezegd, niet bepaald geschikt zijn voor het tere babyhuidje. Paraffinum Liquidum is een minerale olie die de huid een zacht gevoel geeft. Echter trekken minerale oliën het vocht uit de huid en verstoppen de poriën.
Sudocrème: sommige mensen zeggen dat dit goed werkt tegen aambeien. In de praktijk blijkt dit echter slechts voor een enkeling te gelden. De zalf is hier ook zeker niet voor ontwikkeld.
Voor de behandeling van smetten adviseert de huidige richtlijn verschillende maatregelen, zoals toepassing van Zinkoxidesmeersel. In de praktijk gebruikt men echter soms producten anders dan de richtlijn beschrijft. Soms gebruikt men ook producten die de richtlijn helemaal niet noemt, zoals Sudocrem.
Mocht de huid meer verzorging nodig hebben dan mag je best vaker smeren. Belangrijk is dat je dun blijft smeren. Denk niet hoe dikker hoe beter.
- Lippenbalsem: als je last hebt van droge lippen werkt een beetje Sudocrem heel effectief, beter nog dan de meeste lippenbalsem. - Waterpokken behandelen: smeer een flinke laag Sudocrem op de aangetaste huid, zo blijft de jeuk zeker een paar uur weg.
Zinkoxide smeersel (zinkolie) bevat 60% zink, zinkzalf maar 10%. Het populaire Sudocrem bevat ook maar iets meer dan 15%. Het zal niet verbazen dat de richtlijn Smetten adviseert om zinkoxide smeersel te gebruiken. Wel is het heel belangrijk om zinkoxide smeersel héél dun te smeren.
Tips om sudocrème goed uit kleding te krijgen:
Babydoekjes kunnen een beetje helpen direct nadat de vlek erop is gekomen. Vanish kan vlekken van sudocrème volgens ons gebruikers goed aan. Alleen maar afwasmiddel werkt niet. Sopje van Biotex kan ook goed helpen tegen sudocrème vlekken.
Bij smetplekken heb je plekken met kleine schilfers (velletjes) in je huidplooien. Meestal zitten smetplekken in je liezen, onder je borsten of op je buik. Maar je kunt bijvoorbeeld ook plekken hebben in je oksels of bilspleet. Bij een lichte huid zijn de plekken rood.
Sudocrem Healing Cream kalmeert, geneest en beschermt de huid zodat deze sneller kan herstellen. Zijn genezende en antibacteriële eigenschappen maken dit product onmisbaar in huis.
Verzachtende middelen worden gebruikt bij jeuk en irritatie bij aambeien en zijn zonder recept verkrijgbaar. Voorbeelden zijn vaseline-cetomacrogolcrème of zinksulfaatvaselinecrème. Zinksulfaat werkt ook licht samentrekkend en laat de aambei iets verschrompelen.
Vooral bij harde ontlasting, of te veel en te lang persen, is de kans op aambeien groter. Harde ontlasting krijgt u bijvoorbeeld door het eten van te weinig voedingsvezels, en te weinig drinken. Dat kunt u zelf makkelijk veranderen. Zo helpt u aambeien te voorkomen.
Twee keer per dag wat zinkzalf zorgt ervoor dat plekken uitdrogen en sneller genezen. Ook vermindert het de jeuk. Kapotte mondhoeken. Een beetje zinkzalf zorgt ervoor dat 'gescheurde' mondhoeken sneller genezen en de jeuk vermindert.
Zinkzalf werkt adstringerend op de huidporiën, waardoor de kans bestaat dat de huid wordt afgesloten. Zinkpasta koekt snel aan en is daardoor moeilijk aan te brengen en te verwijderen.
Zinkoxide heeft een zwak adstringerende en licht indrogende werking op de huid. De verwerkte basis kan het indrogend effect versterken, bv. door het verdampen van het water uit de basis waardoor het verkoelend en jeukstillend werkt. Zinkoxide dekt de huid af en beschermt zo de huid.
Dat komt omdat ze uit titaniumdioxide of zinkoxide bestaan: dat laatste ingrediënt zit ook in bijvoorbeeld Sudocrème. Deze babybillenzalf is dan ook een uitstekende zonblokker.
De huid wordt direct na het insmeren soepel en de jeuk wordt binnen enkele uren minder. Het beschermende effect houdt een halve tot een hele dag aan. Het verkoelende effect duurt enkele minuten.
Wij adviseren Staudt Wondzalf. Deze zalf bevordert de genezing van alle wonden. De zalf heeft een drievoudige werking. Namelijk: het ontsmet, heelt de wond en beschermt en verzorgt.