Je kunt brood het best in een plastic zak in een afgesloten broodtrommel bewaren. Op deze manier blijft het het langst zacht en mals. Bewaar het brood in een papieren zak als je de voorkeur hebt voor een krokante korst. Bewaar brood niet in de koelkast.
Bak het brood circa 40 tot 60 minuten op 230 graden. Laat het brood vervolgens 20 minuten afkoelen. Je brood is klaar, eet smakelijk! Bewaar jouw brood in een luchtdichte vershouddoos.
Bewaar je brood op een donkere plek, afgesloten van de buitenlucht maar met genoeg ruimte om te ademen. De voorkeur ligt bij een schone broodtrommel zonder kruimels of condens.
Perfect voor alle soorten brood – De broodtrommel is perfect voor het bewaren van één groot brood of meerdere kleine broodjes. Houdt brood langer vers – Dankzij de ventilatiegaten en rooster wordt je brood 360 graden geventileerd, waardoor het langer vers blijft.
Grote broden behouden hun versheid zeker een dag of drie, mits ze goed zijn verpakt. Toch gaat er niets boven een dagvers gebakken brood, dat meteen wordt opgegeten. Wie er geen bezwaar tegen heeft dat het brood wat droger wordt, kan het wel een week bewaren.
Kies donker brood zoals bruin brood, volkoren -, spelt-, meergranen-, rogge- enz of een meergranenbroodje of volkoren cracker. Dit geeft hen voldoende voedingsvezels en mineralen. Snij de boterham eens schuin door zodat je driehoekjes krijgt, of in staafjes, cirkels, vierkantjes of zelfs een puzzeltje.
Beschimmeld brood voorkomen
Bewaar brood en andere bakkerijproducten op een droge, koele en donkere plaats buiten de koelkast. De vochtige omgeving van de koelkast verhoogt namelijk de kans op schimmelgroei. Maar ook warmte en licht zijn niet goed voor je brood.
Als je je brood langer wil bewaren kun je het in een afgesloten trommel doen. Wat ook goed werkt: leg er een theedoek overheen, als extra beschermlaagje. Als je geen brood per dag verorbert, kun je er ook voor kiezen om je gehele brood meteen na aankoop in te vriezen.
Met warm weer wordt brood niet sneller oud, maar het droogt sneller uit daarom is het belangrijk brood goed te bewaren: Bewaar brood het liefst in een plastic zak, op een donkere plaats, bij kamertemperatuur. Normaal is dit ongeveer 20 graden. Leg het in een afgesloten broodtrommel.
Bewaar brood niet in de koelkast. Daarin veroudert het veel sneller. Zetmeel in brood laat water namelijk los tussen -5°C en +5°C, daardoor droogt het brood uit. Brood dat je voor langere tijd wilt bewaren, kun je het best invriezen.
Je kunt brood het best in een plastic zak in een afgesloten broodtrommel bewaren. Op deze manier blijft het het langst zacht en mals. Bewaar het brood in een papieren zak als je de voorkeur hebt voor een krokante korst. Bewaar brood niet in de koelkast.
Alle witte graanproducten staan dus niet in de Schijf van Vijf. Sommige bruine of volkoren producten vallen ook buiten de Schijf van Vijf doordat er te veel suiker, zout of verzadigd vet inzit.
Maak het brood een beetje nat, schuif het 5 minuten in een voorverwarmde (200 °C) oven en het brood heeft weer een lekkere krokante korst. Eet dit brood wel dezelfde dag op, want nadien droogt het wel snel uit.
Ben je van plan het brood na aankoop onmiddellijk in te vriezen? Dat is alvast geen goed idee, want je moet het eerst goed laten afkoelen. Ook bewaar je het brood het best gesneden, verpakt in kleine porties van een aantal sneetjes. Voor de verpakking is het aangeraden om een diepvrieszak te gebruiken.
Brood kan je het beste bewaren in een plastic zak, die je opbergt in een afgesloten broodtrommel. Hierdoor blijft het brood het langst zacht en mals. Het is belangrijk dat de broodtrommel schoon en fris is, dus zonder kruimels en condens.
In onze webshop Moonen Direct vind je alle verpakkingen die je nodig hebt voor bakkerij, patisserie of broodjeszaak. Het bestellen van je bakkerij verpakkingen gaat eenvoudig en snel! Zo kun je naast onze broodzakken onder andere ook blisterverpakkingen, bagloaderzakken, beugelzakken, taartdozen en bonbondoosjes kopen.
keukenrol: hoort bij GFT, op voorwaarde dat er geen anorganisch afval aan kleeft (verf, frituurolie …); broodzakken: horen bij restafval; vervuild papier, waar bijvoorbeeld frituurvet aan hangt: hoort bij restafval.
Een van de meest voorkomende redenen waarom je brood te kruimelig wordt is een teveel aan meel. Dat maakt je brood droog en tast de textuur aan, waardoor het kruimelig wordt. Brood bestaat voornamelijk uit bloem en water (plus gist en zout). Met zo weinig ingrediënten kan het al snel mislopen met de verhoudingen.
Nee, van beschimmeld brood word je niet ziek. De schimmelsporen zijn niet giftig, dus je krijgt geen voedselvergiftiging of zoiets.
Voor brood is dat de fusariumschimmel die een gifstof afscheidt waarvan je op langere termijn ziek kan worden. Aan de buitenkant kan je niet zien of het een schadelijke schimmel is of niet. Het is dus het beste om beschimmeld brood gewoon weg te gooien.
Blokker biedt jou de ultieme oplossing, namelijk een mooie broodtrommel uit ons ruime assortiment! Met merken als Brabantia, Wesco Single en Haushalt, vind je zeker een mooi exemplaar voor bij jou in de keuken of op de keukentafel.
Of je nu een grote of een kleine broodtrommel wilt, bij Blokker vind je broodtrommels in heel veel verschillende formaten. Ook vind je bij ons een breed scala aan lunchboxen en broodtrommels in de allerleukste kleuren.
Het probleem met brood
Een broodlunch klinkt aantrekkelijk, maar het is niet gezond op de lange termijn. Het probleem met brood is dat het veel koolhydraten (suikers) bevat. Deze grote hoeveelheid koolhydraten heb je alleen nodig als je fysiek zwaar werk verricht of veel sport.