De betaalpassen die we hebben in Nederland werken niet altijd in het buitenland. In sommige landen kan je er helemaal niet mee betalen, in andere landen worden de passen minder vaak ondersteund. In Europa zijn er twee typen debetkaarten die worden gebruikt: Maestro (van MasterCard) en V-Pay (van Visa).
Log in op de Mobiel Bankieren App. Druk op 'Service' in de menubalk onderin je scherm. Druk op het vakje 'Je passen'. Druk vervolgens op 'Betaalpas Activeren' bij de betreffende pas en bevestig de activatie.
Gaat u buiten Europa op reis? Zet dan het betaalprofiel van uw betaalpas op 'Wereld'. Ga in de ABN AMRO app naar 'Profiel' en dan 'Betaalpassen en wearables' > 'Instellingen betaalpas' > 'Betalen/opnemen buitenland' > Wijzig het betaalprofiel en bevestig.
Wie op vakantie gaat buiten Europa, moet zijn betaalpas actief zetten voor gebruik in het buitenland. Dit kan via internetbankieren, telefonisch, bij een bankkantoor of via mobiel bankieren. Via banken zoals N26 en Bunq kun je dit eenvoudig instellen via de app.
Gebruik betaalpas buiten Europa instellen
Stel dan je betaalpas in voor gebruik buiten Europa. Dat doe je het snelst in de Rabo App of internetbankieren. Je kiest per betaalpas of je de pas buiten Europa wilt gebruiken. Je zet het gebruik buiten Europa zelf weer uit, of je kiest ervoor een periode in te stellen.
Met de Wereldpas van Triodos Bank kun je overal ter wereld veilig en eenvoudig geld opnemen en (contactloos) betalen. Het mooie is dat je meteen bijdraagt aan een groenere wereld. Onze nieuwe passen zijn gemaakt van gerecycled PVC.
ABN AMRO ondersteunt klanten in Nederland en het buitenland met haar bancaire expertise, specialistische sectorkennis en selectieve internationale netwerk. Onze primaire focus voor het aanbieden van bancaire diensten en producten ligt op Noordwest-Europa.
Tips bij gebruik van uw bankpas
Je kunt met Maestro overal ter wereld betalen bij zo'n 15 miljoen winkels én geld opnemen bij geldautomaten met ons logo. Onthoud je pincodes met een ezelsbruggetje, in plaats van ze op te schrijven. Bij een buitenlandse geldautomaat kunnen er kosten in rekening worden gebracht.
Met de basisverzekering ben je verzekerd binnen de Azoren, Madeira, de Canarische eilanden, Turkije en Groenland. Ook de volgende niet-Europese landen aan de Middellandse Zee vallen onder de basisverzekering: Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko en Tunesië.
ING Direct is nu onder meer actief in Canada, Australië, Oostenrijk, Italië, de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Duitsland (ING-DiBa) en draagt nu al ruimschoots bij aan de winst van de groep.
Als je betaalautomaat geen betaalpassen accepteert of betaalpassen slecht leest, kan dit verschillende oorzaken hebben: De chiplezer of de betaalpas is versleten of defect. De betaalpas wordt niet op de juiste manier ingevoerd. Er is sprake van externe schade.
De pas kan stuk zijn, maar het kan ook aan de betaalautomaat liggen. Vaak helpt het al om de pas even te verwijderen en opnieuw aan te bieden. Maak de chip op de pas ook even goed schoon. Door vuil en vet kan de betaalautomaat de chip soms niet goed lezen.
Een verstoring in het signaal dat door de betaalautomaat wordt gedetecteerd. De antenne voor contactloze communicatie is defect. De aangeboden kaart is defect of de kaart is niet geschikt voor contactloos betalen.
U kunt geld opnemen in het buitenland met uw betaalpas en uw creditcard. Als u contant geld opneemt met uw creditcard betaalt u 4% extra over het totale bedrag. Soms betaalt u ook extra als u met een betaalpas geld opneemt. Dit wordt vooraf aangegeven op de automaat.
Met een balanstotaal van 837 miljard euro is de ING de grootste bank van Nederland. De Rabobank volgt met een balanstotaal van 632 miljard euro. Op de derde plek staat de ABN Amro met een balanstotaal van 396 miljard euro.
Net zoals je in Nederland gewend bent. Ook contant geld opnemen is meestal gratis in eurolanden. Daar zijn echter wél een aantal uitzonderingen op. Zo zijn er enkele banken die klanten onder sommige omstandigheden al geld in rekening brengen voor geldopnames binnen Nederland.
In het buitenland neem je maximaal 5 keer per dag contant geld op bij geldautomaten met het Maestro-logo. De opnamelimiet is 500 euro per dag. Lokale geldautomaten kunnen eigen limieten hanteren.
In New York kunt u geld opnemen bij een geldautomaat (ATM). Houd er wel rekening mee dat u een transactie-fee betaalt aan uw bank in Nederland. Daarnaast betaalt u geld aan de bank in New York, meestal tussen $3 en $6. Er wordt altijd eerst gevraagd of u akkoord gaat met deze kosten.
Staat er een logo van V PAY op je pas? Dan heb je een betaalpas van Visa. En als er een Maestro-logo op staat, dan heb je een betaalpas van Mastercard. Zowel Visa als Mastercard ontwikkelen al tientallen jaren elektronische betaalmiddelen waarmee je over de hele wereld kunt betalen.
9 Kan ik 5 eurobiljetten opnemen bij een geldmaat? Ja dat is mogelijk bij een geselecteerd aantal automaten. Deze zijn te vinden op de Locatiewijzer.
Ja zeker. Het zou soms kunnen gebeuren dat Maestro niet geaccepteerd wordt maar dat zijn uitzonderlijke gevallen. In principe kan je overal pinnen. Let wel op dat bij ING je betaalpas meestal standaard op 'EU' staat wat betekent dat het enkel dus in de EU werkt.