Lampje is groen: iets werkt en en er zijn geen problemen. Lampje is rood: er is een probleem en er is iets niet gelukt. Lampje is oranje: je modem is opzoek naar iets, zoals je IP-adres of een apparaat. Lampje knippert: er is iets gaande (behalve bij het lampje 'Internet').
De LED's op uw router geven de status aan van de verbinding tussen uw router en de apparaten die erop zijn aangesloten. Ze geven ook de status van uw internet-, Wi-Fi-, Ethernet- en WPS-verbindingen aan. Uit. Uw router krijgt geen stroom.
1) onderste led = groen betekent bridgemodus, onderste led = wit betekent routermodus; 2) overige leds gaan na het opstarten na een paar minuten uit. 3) als de led met de pijltjes groen blijft knipperen, dan kan de modem geen internetverbinding met de buitenwereld maken.
Een modem ziet eruit als een klein kastje waarop je meerdere kabels aansluit. Vaak zit er een router ingebouwd zodat je meerdere apparaten kan verbinden. Op het modem zijn allerlei flikkerende lampjes te bekennen, die met een werkende verbinding groen kleuren.
Controleer of de router is aangesloten op het stroomnet en zet hem aan. Als de router aan staat en niet goed werkt, kunt u hem herstarten. Haal de stroom er gedurende dertig seconden af en zet de router daarna opnieuw aan. Kijk via de computer of de verbinding het weer doet.
Situatie A: De groene pijltjes knipperen tijdens de installatie. ). Dit betekent dat het modem een internetverbinding aan het opzetten is. Dit mag ongeveer 15 minuten duren.
Reset je modem
Elk modem heeft een reset-knop. Dit is een klein knopje die je met een pen of een paperclip kunt indrukken. Hou de knop een paar seconden ingedrukt. Na een minuut of 7 als je modem weer helemaal is opgestart, kun je het standaard wifi-wachtwoord dat op de sticker staat gebruiken om in te loggen.
Bij normaal gebruik hoef je de modem maar 1x per half jaar te resetten. Vaak hoef je dit niet zelf te doen en doet je modem niet zelf en automatisch. Het kan een enkele keer voorkomen (vooral bij wat oudere modems) dat deze niet automatisch zichzelf ververst. Dan moet je het wel handmatig doen.
Kijk bij jouw autodocumentatie. Het ligt al vast voor je auto welke lamp je nodig hebt. Het staat dus gewoon in de documentatie of het instructieboekje van de auto. Je kunt natuurlijk de koplamp opzoeken en dan de lamp zelf checken maar meestal is dat een lastig klusje.
Het aantal streepjes geeft aan hoe sterk de verbinding is. Wifi is uitgeschakeld of niet beschikbaar. Wifi is ingeschakeld maar niet aan een netwerk gekoppeld.
Als u geen verbinding kunt maken met een Wi-Fi-netwerk waarmee u eerder wel verbinding kon maken, zijn de netwerkinstellingen mogelijk gewijzigd of is het profiel beschadigd. U kunt dit oplossen door de netwerkverbinding te verwijderen (of 'vergeten') en vervolgens opnieuw verbinding te maken met het netwerk.
- Haal de stekker(s) van je modem uit het stopcontact. - Wacht 10 seconden. - Stop de stekker(s) van je modem weer in het stopcontact. - Wacht 10 minuten tot je modem weer helemaal opgestart is.
In de volgende gevallen kun je het modem resetten: Er is geen WiFi-signaal. Het WiFi-wachtwoord is niet juist of je hebt het aangepast en bent het vergeten. Internet doet het niet: het internetlampje is uit of brandt rood.
Je kunt dit knopje het beste indrukken met een paperclip, naald, satéprikker of iets dergelijks. Let op: Door je modem te resetten gaan alle instellingen terug naar de standaardinstellingen. Daardoor zijn je standaard wifi-wachtwoord en standaard naam weer van toepassing.
Behalve voor energiebesparing kun je ook andere redenen verzinnen voor je wifi uitzetten tijdens je slaapperiode, zoals willen beperken van de EM-straling of de kwetsbaarheid van het netwerk. Op de meeste routers, zoals deze KPN Xperia-box, kun je wifi uitzetten en inschakelen volgens een schema.
Als je inlogt op http://192.168.178.1 dan krijg je op eerste scherm verbonden apparaten te zien, maar je kan ook naar tabblad Verbonden apparaten gaan en daar staat een overzicht over welke apparaten er zijn in je modem, zowel wifi als bekabeld.
Ziggo Sagemcom
Bij een knipperend groen lampje is je modem bezig met een firmware update. Je hoeft niets te doen. De update is klaar als de lampjes veranderen.
De 'Router' LED op de Bridge knippert, wat betekent dit? Een knipperende 'Router' LED op de Internetbridge betekent dat de ethernet link gedetecteerd is en dat de Internetbridge wacht op DHCP IP-adres toekenning van de router. Zodra het IP-adres succesvol is toegewezen zal de 'Router' LED constant gaan branden.
Opstarten duurt lang
Opnieuw opstarten duurt wel behoorlijk lang: ongeveer 5 minuten. Als je tegen problemen aanloopt, is het soms nodig om een modem regelmatig op te starten. Dan is het vervelend als je elke keer 5 minuten moet wachten.
Als je de fabrieksinstellingen terugzet, worden je gegevens van de telefoon gewist. Hoewel in je Google-account opgeslagen gegevens kunnen worden hersteld, worden alle apps en de bijbehorende gegevens verwijderd. Als je je gegevens wilt herstellen, moet je ervoor zorgen dat ze beschikbaar zijn in je Google-account.
Controleer eerst of je modem wel internet verbinding heeft. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het modem direct met een kabel op je computer of laptop aan te sluiten, de draadloze router koppel je dan even los van je modem. Ook dan geen internet? Dan ligt het probleem waarschijnlijk bij je modem of internet provider.
Het kan te wijten zijn aan gebroken kabels, storingen, of iets anders dat je niet in de hand hebt. Het is dus belangrijk om te weten of het probleem bij je internetprovider ligt. Controleer hiervoor of het internetlampje op het modem werkt. In het ideale geval staan de stroom- en DSL-lampjes aan.