Pak een bakje en vul 't met kokend water. Gooi vervolgens je uitgerekte elastiekje erin en wacht zo'n tien seconden. Haal 'm er daarna uit en hoppa: je elastiekje is weer als nieuw.
Je legt het elastiekje in het bakje en vervolgens giet je hier heet (niet kokend) water overheen. Binnen een paar seconden zul je zien dat het elastiekje helemaal inkrimpt. Laat hem even afkoelen, et voilà: je elastiekje is weer als nieuw.
Heet water
Het enige wat je hoeft te doen, is je elastiekje in het water leggen en kijken hoe het binnen de paar seconden terug tot z'n normale vorm krimpt. Laat 'm even afkoelen en hij is weer zo goed als nieuw!
Wanneer je je elastiekje te strak om je haar doet, heb je kans dat er haren afbreken. Het metalen deel is vaak een boosdoener: er kunnen haartjes aan blijven haken, die vervolgens afbreken. Als je elastiekje te veel druk op je haarwortels zet, kan er zelfs haar uitvallen.
De Invisibobble voorkomt dit probleem. De Invisibobble heeft het meest weg van een ouderwets telefoonsnoer. Door deze vorm verdeelt het elastiekje de druk ongelijkmatig over je haar, waardoor het geen duidelijke knik achterlaat. De Invisibobble heeft geen metalen tussenstukje en beschadigt je haar daarom niet.
Door je haar vast te dragen, voorkom je dat er wrijving ontstaat tussen je kussen en je haar. Zeker wanneer je veel beweegt in je slaap, is het af te raden om met los haar te slapen. Gelukkig zijn er tal van leuke kapsels, waarmee je beschadiging van je haar voorkomt én waarmee je wakker wordt met een mooie coupe.
Over het algemeen is het beste er na 1 jaar er wel vanaf. Er is geen wetenschappelijk onderzoek dat dit onderschrijft, maar iedereen die ondergoed draagt weet dat dit zo is. Elastiek begint te lubberen, de vorm is niet meer wat het geweest is en misschien is er wel hier en daar een klein gaatje ontstaan.
De Invisibobble, elastieken zonder metaal en Ibiza elastieken zorgen ervoor dat je geen haar verliest. Daarnaast zorgen zij er ook voor dat er geen rare bobbel in het haar achterblijft. Een zijden of velvet strikje is ook heel goed om breekbaar haar bij elkaar te houden.
Om het beste resultaat te bereiken, moeten de elastieken veel gedragen worden. De elastieken doen namelijk pas hun werk zodra ze eenmaal 'op gang' zijn gekomen. Zelfs als je de elastieken maar een paar uur per dag niet draagt, kan het al zijn dat ze helemaal niet werken en je tanden weer terugveren.
Doe eerst de onderkaak: Stop je vingers waarover het elastiekje, in je mond en haak het elastiekje achter het haakje door van achter naar voren over je laatste kies aan de buitenkant te glijden. Nu de bovenkaak: trek het elastiekje aan en wip het over het palletje van je hoektand. Herhaal dit aan de andere kant. Klaar!
Een elastiek houdt de vuilniszak op zijn plaats
Andere vuilniszakken willen weleens de bak in glijden. Om dit tegen te gaan werkt een rubberen elastiek ook. Doe de vuilniszak in de prullenbak en doe een elastiek om de rand heen. Zo blijft de zak goed vast zitten.
Elastiek is gemaakt van rubber. En rubber bestaat weer uit latexsap. Latex komt uit de rubberboom die veel voorkomt in tropische landen. Latex is dus een soort hars.
Gebruik je stijltang nooit, maar dan ook nooit, op nat haar! Wanneer je het haar gaat stijlen wanneer het nog nat is, beschadig je het haar. Het is daarom belangrijk het haar eerst goed te laten drogen.
Trakteer je hoofdhuid tijdens het wassen op een massage: een hoofdhuidmassage zorgt namelijk voor een goede doorbloeding, waardoor je haren sterker zullen uitgroeien. Breng conditioner enkel op de puntjes aan. Zo vermijd je dat je lokken verzwaren en snel weer vet worden.
„Ons ondergoed dient als een soort van barrière om onze kleren te beschermen”, gaat de dokter verder. „Het is nu eenmaal makkelijker om onze onderbroeken op regelmatige basis te wassen dan onze kleren.” „Maar als je niet op tijd van onderbroek verandert, dan stapelen de bacteriën zich er in op.
Maar in de meeste gevallen helpt het al door vaker je ondergoed en kleding te verschonen. Wat wel onhygiënisch is, dat iedereen aan het einde van de dag wel een klein beetje ontlasting in hun ondergoed heeft zitten. Daarom moet je toch elke dag je ondergoed verschonen.
Volgens Philip Tierno, professor microbiologie aan de New York Universiteit, was je idealiter je ondergoed na één draagbeurt. Toch heeft het geen échte grote gevolgen voor je gezondheid als je een slip of boxershort twee dagen achter elkaar draagt.
Het is belangrijk om altijd te slapen met los haar, omdat er anders spanning bij je haarlijn en wortels ontstaat. Kun je het toch niet laten? Slaap dan op een satijnen of zijde kussensloop, die zorgt voor minder wrijving (sowieso een goede tip voor pluisvrij haar).
Gemiddeld was je je haar dus twee keer per week. Hierbij gebruik je een shampoo en een conditioner. Een shampoo is primair bedoeld om je haar te reinigen en de conditioner voedt je haar. Daarnaast kun je een haarmasker gebruiken voor een extra boost.
Vlechten is op zich niet slecht, zeker de grote vlechten niet. Maar het is niet aan te raden dit dagen te laten zitten. De hele kleine strakke vlechtjes op de hoofdhuid, moet je wel mee oppassen, zeker als je wat fijner en gevoeliger haar hebt, omdat het snel kan afbreken.