De grootste boosdoeners zijn microgolfovens, draadloze vaste telefoons en babytelefoons, maar er zijn ook andere toestellen die met straling werken en een negatief effect kunnen hebben op de snelheid van je netwerk. Heb je hier problemen mee, pas dan de plaatsing van je router aan of dat van het storende toestel.
Hoe werkt een jammer? Een jammer zendt een 'breedbandig' signaal uit dat radioverkeer plaatselijk onmogelijk maakt. Dit signaal zorgt ervoor dat GPS-signalen of de ontvangst van de mobiele telefoon niet meer werkt. Hierdoor beperken jammers de betrouwbaarheid, veiligheid en beschikbaarheid van draadloze toepassingen.
Ook babyfoons, draadloze vaste telefoons, draadloze beveiligingsapparaten en bluetooth apparaten zenden straling uit die de werking van je wifi kan verstoren.
De meest voorkomende wifi-verstoorders zijn: videobewakingssystemen of alarmsensoren, DECT-telefoontoestellen, draadloze lichtschakelaars, babyfoons, weerstations en magnetrons. Deze apparaten maken gebruik van frequenties die het wifi-signaal behoorlijk verstoren.
Schakel de router en alle apparaten die verbinding met internet maken uit. Controleer alle draden waarmee de router is aangesloten op de stroom en op de kabel –of telefoonaansluiting. Haal de router een minuut of 2 van de stroom af, sluit deze vervolgens weer op de stroom aan en zet de router aan.
In de Google Home-app of de Google Wifi-app kun je zien hoeveel persoonlijke apparaten zijn verbonden met je wifi-netwerk.
Alle soorten jammers (stoorzenders) zijn verboden. Wie jammers in bezit heeft, gebruikt of verkoopt, is strafbaar. Ook gebruik van jammers tijdens examens en in de horeca is verboden. Er is geen vergunning mogelijk voor een jammer.
Het gebruik van een jammer is illegaal. Bijkomend probleem is namelijk dat de reikwijdte van een stoorzender vaak niet beperkt is tot alleen het schoolgebouw. De kans bestaat dat ook buiten het schoolgebouw geen gebruik kan worden gemaakt van het mobiele en internetverkeer.
Hoe groot is het wifi-bereik? In theorie reikt het wifi-signaal 300 meter ver, maar dat is wel in ideale omstandigheden en dan nog enkel buitenshuis. Vaak reikt het draadloze signaal binnen maar enkele tientallen meters ver. De gebruikte bouwmaterialen in huis of op kantoor hebben een grote invloed op het bereik.
De oplossing: een krachtig access point voor buiten
Een krachtig access point (zender) is dan de beste oplossing voor het creëren van stabiel WiFi in de tuin. U sluit het access point via een router of switch aan op uw netwerk, waarna het apparaat buiten wordt geplaatst en daar een WiFi-signaal uitzendt.
Daarnaast kunnen routers verouderen. Het apparaat gaat gemiddeld 6 tot 8 jaar mee. Daarna kan het zijn dat de router zijn werk minder goed doet en je wifi-problemen ervaart. Hij is dan aan vervanging toe.
Het behang kan die specifieke signalen tegenhouden door z'n speciale sneeuwvlokjes-patroon. Naast dat je er wifi-snoepers en data-dieven mee buiten de deur kan houden, zien de makers ook andere toepassingen. Het behang blokkeert namelijk ook de specifieke signalen van buitenaf.
Het simpele antwoord is: hoogstwaarschijnlijk niet, maar technisch gezien absoluut wel. Als jij bij tante of bij kennissen gebruik maakt van hun WiFi met hun medeweten dan is de kans heel erg klein dat deze mensen het kunnen zien, simpel vanwege het feit dat ze daar geen moeite voor (willen) doen.
WiFi routers hebben meestal niet de mogelijkheid om precies te zien wat iemand op het internet doet. Daarnaast is dit zelfs als je toegang hebt tot het "ruwe verkeer" vaak niet mogelijk. Dit heeft te maken met de technologie, waarbij het verkeer vaak versleuteld is.
Hoewel poreus, kan glasvezel isolatie in muren en op zolder het gsm-signaal licht verstoren. Wanneer je daarbij nog eens gebruik maakt van gipsplaten is er al een vermindering van 4dB , wat betekent dat het signaal al met 50% is verminderd tegen de tijd dat het jouw woning binnenkomt.
"gewoonlijk alleen predicatief" iets teleurstellends, spijtigs •een uitroep van teleurstelling. spottend, schijnheilig.
Een stoorzender is een radiozender die gebruikt wordt om de ontvangst van een andere, niet gewenste, zender te verstoren. De stoorzender zendt op dezelfde frequentie uit als de radiozender die gestoord moet worden.
Via een onbeveiligde wifi-verbinding kunnen hackers ook malware verspreiden. Als in jouw instellingen het delen van bestanden via een netwerk is toegestaan, kan de hacker eenvoudig geïnfecteerde software op je computer installeren. Sommige slimme hackers zijn er zelfs in geslaagd om het verbindingspunt zelf te hacken.
Een niet veilig ingesteld wifi-netwerk kan namelijk tot gevolg hebben dat anderen toegang krijgen tot je thuiscomputer(s) en netwerk. Je loopt dan het risico dat je persoonlijke informatie in handen van anderen komt.
Als u iOS of iPadOS 15 of hoger gebruikt, tikt u op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Zet over of stel [apparaat] opnieuw in' > 'Stel opnieuw in' > 'Herstel netwerkinstellingen'. Als u iOS of iPadOS 14 of lager gebruikt, tikt u op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Herstel netwerkinstellingen'.
Wifi is een vorm van draadloos internet met een bereik tot ongeveer 35 meter. Het bereik en de snelheid van de verbinding is afhankelijk van de apparatuur en bijvoorbeeld hoeveel verdiepingen of muren er tussen het modem en het ontvangende apparaat zitten.
Afstand tussen router en wifi-versterker – U plaatst de wifi-versterker op het punt waar u nog net een goed signaal heeft. Er moet wel minimaal 6 meter afstand zitten tussen de router en versterker. Dat komt omdat een router binnenshuis in principe tussen de 5 en 8 meter wifi-signaal kan sturen.